Header Ads Widget

A nyugat lebukott abban a pillanatban, ahogy elkezdődtek az Oroszországban történt terrortámadásról a kihallgatások és minden az oroszokat igazolta.



A terroristák a megbízóik számítása szerint nem maradhattak volna életben. Ilyen esetben ugyanis az elkövetőket vagy már a helyszínen lelövik, vagy üldözés közben éri őket „baleset”. A négy gyilkos az ukrán határ felé menekült a helyszínről a Kijev autópályán, de Ukrajnába érve őket is likvidálták volna. A Nyugat nemszámított az elfogásukra, ezért őrült tagadásba kezdtek és az Isis –re próbáltak fogni a merényletet. A mainstreem térképpel próbálta igazolni hogy Putyin hazudott, a menekülők Fehéroroszország felé tartottak, mert kínos lett volna beismerni hogy Ukrajna felé menekültek. Amit a Moszkva és az elfogás helyszíne között húzott irány is igazol.

Moszkva követelte Kijevtől, hogy tartóztassa le és adja ki mindazokat, akik részt vettek az oroszországi terrortámadásokban, beleértve az SBU vezetőjét, Vaszilij Maljukot is – áll a külügyminisztérium közleményében.

„A Külügyminisztérium a terrortámadások visszaszorításáról szóló nemzetközi egyezmény (ICBT) és a terrorizmus finanszírozásának visszaszorításáról szóló nemzetközi egyezmény (ICFT) keretében azonnali letartóztatásra és kiadatásra irányuló követeléseket nyújtott be az ukrán hatóságoknak. a terrortámadásokban részt vevő összes személy közül” 

– közölte a minisztérium.

E követelések között szerepel Vaszilij Maljuk, az SBU vezetőjének letartóztatása, aki március 25-én elismerte, hogy 2022 októberében megszervezte a krími híd ukrajnai bombázását, és felfedte más oroszországi terrortámadások megszervezésének részleteit.

A megtorlás sem maradt el: Ukrajnát olyan orosz támadás érte, amilyet eddig még nem kapott. Zelenszkij beismerte hogy vereséget szenvedett, azzal, hogy bejelentette, hogy kész az 1991-es határok feltétele nélküli tárgyalásokra. De azt is belátta, hogy ha nem lesz támogatás az Egyesült Államoktól, ez azt jelenti, hogy nem lesz légvédelmünk, Patriot rakéták, elektronikus zavaró berendezések, tüzérségi lövedékek. Ez azt jelenti, hogy lépésről lépésre visszatérünk, visszavonulunk kis lépésekkel”. 

A saját népét az amerikai érdekek mentén feláldozó bábelnök már csak a gazdasági és pénzügyi szankciók hatásában bízik, amik a harcok és a területek feladására kényszeríthetik Oroszországot.

Zelenszkij a CBS Newsnak adott interjújában kijelentette, hogy Oroszországgal „kész lenne a párbeszédre”, ha Ukrajna visszakapná a különleges katonai művelet megkezdése előtti, 2022-es határokat. Ez csak a Krím elengedését jelenti, és nyilvánvalóan nem teljesíthető feltétel, mert az Ukrajnából kivált 4 régió már hivatalosan Oroszoroszág részévé vált. Az ukrán elnök, aki megtagadta a választások megtartását, még mindig bízik a Nyugat segítségében, de már kifelé hátrálna a háborúból, amit ő maga provokált ki, Boris Johnson ígéretével a zsebében.

Döntésében megerősíthette az is, hogy Az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosának Hivatala (OHCHR) tegnap közzétett egy jelentést, amely elismeri, hogy az ukrán fegyveres erők tagjai orosz hadifoglyokat kínzásnak vetettek alá 2023. december 1. és 2024. február 29. között, amivel megdőlt egy újabb nyugati narratíva. De leginkább az lehet az oka, hogy a moszkvai terrortámadás után az orosz fegyveres erők 29.-én éjjel nagy pontosságú fegyveres támadást indítottak az Ukrán Fegyveres Erők energetikai létesítményei és légvédelme ellen. Összehangolt csapást mértek rájuk légi, tengeri és földi fegyverekkel, Kinzhal hiperszonikus rakétákat, valamint pilóta nélküli légi járműveket használva. Dnyipropetrovszk, Hmelnyickij, Lvov, Ivano-Frankivszk és Cserkaszi régiókban több hő és vízerőművet, hadiüzemet, katonai támaszpontot és radarállomásokat, és a katonaságot kiszolgáló üzemeket, csomópontokat érte a támadás. Az erőművek megsemmisítése után leállt az áramellátás.

Az amerikai segítség elmaradása és a katonának való emberanyag hiánya miatt Ukrajna vesztésre áll. Az EU országokkal kötött védelmi megállapodás mentén beküldött csapatok csak Európát vonnák bele a háborúba.

Fegyverzet terén Oroszország jobban áll. A legújabb fegyverek gyártása beindult, ezekből kevesebb is elég a pontos és eredményes támadásokhoz, amik ellen a bunkerek sem jelentenek menedéket. A nagy tűzerő csökkenti a katonai létszám szükségletét, míg az ukránoknál ez fordítva alakul. Az amerikai légvédelmi rendszerek kilövése védtelenné tette őket, amit az oroszok kihasználnak. Ukrajna területe 20%-ának elvesztése valószínű a katonai elemzők szerint.

Macron háborús kijelentése után a francia jobboldal egyik pártjának vezetője Ukrajna demilitarizálását javasolta.

„A békekötés akkor lehetséges, ha Ukrajnát demilitarizálják, ha a NATO nem terjeszkedik tovább”. 

A konfliktus folytatását öngyilkosságnak nevezte Európa számára, mert ez gazdaságilag teszi függővé Európát az Egyesült Államoktól. Ha nem értjük, hogy vannak prioritások és döntések, amelyeket meg kell hozni, akkor Európa egyszerűen eltűnik az abszurd ukrajnai konfliktus miatt.

Március 31.- én Zelenszkij megszűnik legitim ukrán elnök lenni, mert lejár a mandátuma – közölte Leonyid Kucsma volt tanácsadója, Oleg Szoskin Youtube- csatornáján . Ki kell írni az új választásokat, amit Zelenszkij eddig tudott csak elkerülni. Ráadásul május 14-én véget ér a hadiállapot Ukrajnában, és ezentúl Zelenszkij összes határozata, beleértve azok meghosszabbítását is, érvénytelen lesz. Nyáron 160 ország részvételével békecsúcsot akar tartani a népszolgája, akinek a lelkén százezrek halála és 6 millió ukrán menekült sorsa szárad. Oroszország megtagadta a részvételt, Zakharova kijelentette hogy a találkozót csak a Kijev által javasolt békemegállapodás reklámjának tekintik.  

Dmitrij Kuleba ukrán külügyminiszter úgy véli, Kijev elkészített egy úgynevezett „békeképletet” egy „menü” formájában, amelyből a különböző országok kiválaszthatják azokat a tételeket, amelyeken dolgozni szeretnének. A kiválasztott irányok alapján csoportokat alakítunk ki. „Ezután a második és a harmadik csúcs között megtörténhet a kommunikáció Oroszországgal a résztvevők által jóváhagyott szabályok szerint” –reagált a békecsúcs hírére.

A NATO beismerte hogy Putyin nem akarja megtámadni Európát, ennek ellenére fokozná a tagállami hozzájárulást a fegyverkezés költségeihez. Rob Bauer admirális és Stoltenberg kijelentették ugyan, hogy nem látnak katonai fenyegetést a NATO felé, de fenntartják, hogy Oroszország „ állítólagos ambíciói nem korlátozódnak Ukrajnára”. Ezt a feltételezést semmi nem támasztja alá, de az orosz agresszió réme nélkül a NATO nem létezhetne. Ezért az 5.- ik cikkelyt, ami egy támadás esetén segítségnyújtásra kötelezi a tagokat, kiterjesztették a kibertámadás esetére is. Ez a fejlett MI technológiák segítségével újabb hamis zászlós műveletekre ad módot, és bármikor bevethető.

Mindezek hatására a magyar kormány is megvilágosodott, rájöttek, mi Európa és Magyarország érdeke:

 „Ukrajna számára a legideálisabb megoldás, ha ütközőzónává válna Oroszország és a NATO között. Figyelembe kell venni Ukrajna földrajzi helyzetét. Számukra, mint Oroszország közvetlen szomszédaira az lenne a legideálisabb, ha pufferzónává válnának, és biztonsági garanciákat kapnának –jelentette ki Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellárral folytatott beszélgetésében Orbán Viktor. Azt is hozzátette, hogy : Ha ez nem történik meg, akkor az ukránok elveszíthetik hazájukat, hiszen Moszkva soha nem fog beleegyezni a volt szovjet köztársaság NATO-tagságába.

Megcáfolta az EU és az USA állításait is:  „ nem látja az észak-atlanti szövetség egyetlen tagja elleni orosz támadás veszélyét sem”.  Elismerte, hogy az EU Ukrajnával kapcsolatos stratégiája nemcsak a harctéren, ahol „katasztrófális a helyzet”, hanem a politikában is kudarcot vallott. Emellett úgy véli, hogy az ukrán fegyveres erők nem lesznek képesek legyőzni az orosz csapatokat, bármennyi fegyvert és katonai segítséget is nyújt a Nyugat.

Milyen érdekes, hogy ez csak most jutott eszébe! A finnek NATO csatlakozása nem zavarta, a svédekkel huzakodott egy kicsit, de az EU-tól ígért 10 milliárd euró végül meggyőzte. A volt német kancellár kommunista múltjában bízva próbálnak Putyinhoz utat találni, mert Scholz a konfliktus kezdete óta nem beszélt az orosz elnökkel? Ukrajna a háború után megszűnik a mai formájában létezni. Szétesése a határok újrarajzolását vonhatja maga után Európában, amire Putyin is célzott. Orbán fejében megfordult volna az Osztrák-Magyar Monarchia helyreállítása, az EU szétesése esetén? Vagy csak szorult helyzetében a „szívében király, álmaiban császár” nindzsavezér a „hegyekből” remél segítséget? 

A Habsburgokkal kokettáló magyar kormány átnevezte a Petőfi laktanyát is, két Habsburg származású nagykövetünk van, és az uralkodócsaládról pár hónapja megjelent könyv bemutatóján a kormánytagok is megjelentek. Mitől félhet most jobban: az orosz győzelemtől, a választási vereségtől, vagy egy amerikai puccskísérlettől?

Források:

https://ria.ru/20240329/ukraina-1936715826.html

https://ria.ru/20240330/ukraina-1936764989.html

https://ria.ru/20240329/tribunal-1936496686.html

https://ria.ru/20240329/spetsoperatsiya-1936642273.html

https://ria.ru/20240329/kiev-1936750270.html

https://www.baltictimes.com