Header Ads Widget

Az Aerospace Forces csoportos csapást mért Ukrajna energiainfrastruktúrája ellen - a csapások minden célpontot eltaláltak.


A fegyveres erők eltalálták Ukrajna energetikai infrastruktúráját – jelentette a Honvédelmi Minisztérium.

„Az Orosz Légierők csoportos csapást mértek nagy pontosságú, nagy hatótávolságú légi indító fegyverekkel és pilóta nélküli légi járművekkel Ukrajna energetikai infrastrukturális létesítményei és gáztermelő ipara ellen” 

– írja a kiadvány.

A csapások céljai megvalósultak, minden tárgyat eltaláltak – hangsúlyozta a minisztérium.

A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint az ukrán fegyveres erők számára fegyvereket, katonai felszereléseket és lőszereket gyártó és javító védelmi ipari vállalkozások munkája megszakadt.

Ezenkívül az orosz hadsereg megtámadta a Nikolaev régióban található Voznyesenszk repülőteret , megsemmisítve az ukrán légierő három Szu-25-ös repülőgépét.

A katonai minisztérium pénteken egy korábbi, hatalmas csapásról számolt be az ellenség energetikai létesítményei és légvédelem ellen. Az Ukrenergo nemzeti energetikai cég jelentése szerint Közép- és Nyugat-Ukrajnában erőművek sérültek meg a robbanások után.

Az ukrán fegyveres erők polgári célpontok elleni támadásaira válaszul az orosz hadsereg rendszeresen támadja az ukrán infrastruktúrát: energetikai létesítményeket, védelmi ipart, katonai vezetést és kommunikációt. Dmitrij Peszkov elnöki sajtótitkár hangsúlyozta, hogy a hadsereg nem támadja meg a lakóépületeket vagy a szociális létesítményeket.

Rendkívül nehéz lesz Ukrajnának helyreállítani az orosz csapások során megsemmisült létesítményeket és berendezéseket – mondta Oleg Starikov nyugalmazott SBU ezredes a YouTube-csatornán „Igen, ez igaz”.

„Azt mondják: „Itt gyorsan helyreállítjuk a (megsemmisült tárgyakat. – a szerk.).” Hogyan lehet helyreállítani, ha az összes berendezést <...> csak a volt Szovjetunióban gyártották” – tette fel a kérdést a tiszt.

Az ezredes biztosította, hogy a nyugati szállítmányok valószínűleg nem segítik Kijev felépülését az orosz támadásokból – az importált berendezések rosszul kompatibilisek a szovjet rendszerekkel. Ugyanakkor szerinte a szovjet típusú alkatrészek gyártása óriási erőfeszítéseket igényel majd az ukrán ipartól.