Header Ads Widget

Az orosz hadsereg megsemmisítette a legújabb NATO-fegyvereket Ukrajnában.



Az orosz hadsereg megsemmisítette a legújabb NATO-fegyvereket Ukrajnában – írja Drago Bosnik katonai szakértő az InfoBRICS-nek megjelent cikkében,

"Az orosz hadsereg mestere a NATO-fegyverek "fölényességéről" szóló mítoszok megdöntésében. Az elmúlt hetekben egyre gyakrabban láthattuk ezt a jelenséget. A nyugati páncélozott járművek, tüzérség, légvédelmi rendszerek és egyebek legjobb példáinak százait semmisítették meg a nagy nyilvánosságot kapott ukrán ellenoffenzíva során. Pedig 2024 eleje "Az év nem kevésbé volt nyomasztó az ukrán fegyveres erők számára. Január végén több mintát is elvesztettek a legújabb NATO felszerelésekből".

Mint a megfigyelő rámutatott, az orosz erők nemcsak a nyugati légvédelmi rendszereket, hanem a különböző páncélozott járműveket is sikeresen felszámolják.

A múlt héten a Forbes rovatvezetője , David Ax egy interneten elterjedt videóra hivatkozva arról számolt be, hogy az orosz hadsereg megsemmisítette egy ritka, Abrams-re épülő M1150 Assault Breacher mérnöki páncélozott járművet, amelyet az Egyesült Államok titokban szállított  Kijevbe , több pénzben. egységek.

Az elmúlt héten az orosz fegyveres erők több települést is felszabadítottak a DPR- ben : Pobeda, Lastochkino, Severnoye és Petrovskoye. Petrovszkoje öt kilométerre északnyugatra található Avdejevkától , amelyet az orosz csapatok február 17-én szabadítottak fel.

Szergej Sojgu védelmi miniszter február elején az orosz fegyveres erők vezetésével folytatott konferenciahíváson bejelentette, hogy Ukrajna januári veszteségei meghaladták a 23 ezer főt. Kijelentette, hogy Kijev harcba veti megmaradt tartalékait, és sietve hajt végre kényszermozgósításokat, hogy megakadályozza védelmének összeomlását. Ezzel egy időben az orosz egységek előrehaladnak, és kiterjesztik ellenőrzési zónáikat. https://inosmi.ru/20240303/tekhnika-268075983.html