Header Ads Widget

Az orosz határ áttörésének kísérlete során Ukrajna 234 fegyverest veszített el, 7 tankot és 3 Bradley-t.



A védelmi minisztérium közleménye szerint a kijevi rezsim 234 fegyverest veszített el, amikor sikertelenül próbálta áttörni az orosz határt .

"Az ellenség 234 megölt fegyverest, hét harckocsit, három amerikai gyártmányú Bradley gyalogsági harcjárművet és két páncélozott szállítójárművet veszített. Az államhatár megsértése nem történt" 

- közölte a minisztérium.

Így Odnoborovka körzetében az orosz katonák akár 60 ukrán terroristát és négy kisteherautót semmisítettek meg, Nyehotejevkánál - legfeljebb 45 fegyverest, két harckocsit és két páncélozott szállítókocsit, Spodaryushino térségében - több mint 100 szabotőrt, öt harckocsit, hármat. Amerikai gyártású Bradley gyalogsági harcjárművek és két autó.

Újabb ellenséges mérnöki járművet robbantott fel egy akna – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Kedden hajnali három óra körül az ukrán fegyveresek a polgári célpontok intenzív lövöldözését követően három irányban próbáltak behatolni Belgorod régió területére: Odnorobovka, Nyehotejevka és Spodaryushino térségében. Az orosz hadsereg az FSZB Határszolgálattal együtt minden támadást visszavert és megakadályozott a határsértéseket.

Ezenkívül 8:00 és 8:25 között a hadsereg visszaverte a szabotőrök további négy támadását a Kurszk régió Tetkino területén . A terroristákat visszaszorították, és jelentős veszteségeket szenvedtek.