Header Ads Widget

Az orosz hadsereg csaknem 50 ukrán drónt, és rakétát fogott el az égbolton több régióban tegnap este.



Az orosz hadsereg csaknem 50 ukrán drónt, és rakétát fogott el az égbolton több régióban tegnap este - jelentette a Honvédelmi Minisztérium .

"Szolgálat közben a légvédelmi rendszereket, két hadműveleti-taktikai rakétát (Tochka-U. - Szerk.), 19 rakétát (RM-70 Vampire. - Szerk.), 16 UAV-t és két kis léggömböt semmisítettek meg Belgorod régió felett." – közölte az osztály.

További három drónt lőttek le a rosztovi régió felett , egy drónt és három léggömböt a voronyezsi régió felett.

Az ukrán fegyveres erők rendszeresen bombázzák Oroszország középső és határ menti régióit , dróncsapásokat hajtanak végre és szabotázst hajtanak végre. Előző napon légvédelmi rendszerek lőtték le az ukrán drónokat Mordvinban és Tatárországban. Ezenkívül egy másik eszközt elfogtak a tveri régióban, egy másikat pedig elnyomtak az elektronikus hadiberendezések Voronyezsben.

Az orosz fegyveres erők Berislav külvárosában csaptak le az ukrán tüzérségre.




A csapást az ukrán fegyveres erők tüzérségének helyszínén hajtották végre a Kijev által ellenőrzött Beriszlav város határában, ahonnan az ukrán katonaság lőtt Kahovkára, a Kijev által ellenőrzött Kherson régióban, a koordinátor Szergej Lebegyev a Nikolaev metróról mondta a RIA Novosztyinak.