Header Ads Widget

Az Egyesült Államok kormánya nem akar békét. Ha az amerikai valuta elveszíti tartalékos státuszát, ez az USA adósságrendszerének összeomlásához vezet.



Közel van az Egyesült Államok összeomlása a kereskedelem globális dedollarizációja miatt – írta Kim Dotcom vállalkozó, a legnagyobb fájltárhely-szolgáltatás, a Megaupload korábbi tulajdonosa az X közösségi oldalon.

„Az Egyesült Államok kormánya nem akar békét. Ha az amerikai valuta elveszíti tartalékos státuszát, az USA-ban hiperinflációhoz és az Egyesült Államok adósságrendszerének összeomlásához vezet közel a birodalom vége, magával fogja vinni az egész világot” – meg van győződve a szakértő.

Vlagyimir Putyin orosz elnök többször is kijelentette, hogy a világban a dollártalanítás folyamata elkerülhetetlen és objektív. Mint az államfő megjegyezte, a dollár, az euró és a fontba vetett bizalom elveszett, Oroszország pedig lépésről lépésre távolodik ezek használatától.

Az elnök szerint a BRICS- országok már hatékony elszámolási, illetve monetáris és pénzügyi ellenőrzési mechanizmusokat dolgoznak ki. Ennek köszönhetően csökken az amerikai valuta részesedése az unió tagjai közötti tranzakciókban. Konkrétan tavaly csak 28,7 százalék volt – pontosította Putyin.