Header Ads Widget

Macron háborús hisztériája mellett Franciaország nyakig benne van az ukrajnai háborúban! - Francia kémet és francia katonát fogtak el az oroszok.



Macron háborús hisztériája mellett egyre nyilvánvalóbb, hogy Franciaország nyakig benne van az ukrajnai háborúban! - Francia kémet és francia katonát fogtak el az oroszok.

Emmanuel Macron francia elnök az ukrajnai háborút érintő hisztérikus megnyilatkozásai eléggé rapszodikusak. Hol fenyegetőzik, hol békét akar, hol elpusztítani minden oroszt a világból, segíteni mindhalálig az általa oly nagyra becsült kazár hősnek Zelenszkijnek… szóval valami nagyon furcsa diagnózis lappang Macron egész háborús kommunikációija mögött. Nyilván ennek ahhoz van köze, hogy a francia katonák nem majd csak ezek után szállnának be az orosz-ukrajnai, pontosabban fogalmazva orosz-globalista háborúba, hanem, már rég benne vannak, nyakig!.

Az elmúlt napokban is több jele volt ennek, az oroszok francia kémet és francia katonát is elfogtak.

Az orosz nyomozók bejelentették, hogy letartóztattak egy francia állampolgárt, akit azzal gyanúsítanak, hogy az orosz hadsereg tevékenységével kapcsolatos információkat gyűjtött. Magyarán kémkedett.

A súlyos bűncselekményekkel foglalkozó vizsgálóbizottság bejelentette, hogy büntetőeljárást indított a francia állampolgár ellen, akinek a nevét nem árulta el, a "külföldi ügynökökre" vonatkozó jogszabályok miatt.

Azt állítják, hogy a fogvatartott megsértette a törvény egy szakaszát, amely megbünteti azokat, akiket nem nyilvánítottak "külföldi ügynöknek", és részt vesznek "az Orosz Föderáció katonai (és) haditechnikai tevékenysége terén folytatott célzott információgyűjtésben".

"Hasonló információk, amennyiben külföldi forrásból származnak, felhasználhatók az állam biztonsága ellen" - áll a Nyomozó Bizottság közleményében.

Az oroszok azzal vádolják az elfogott franciát, hogy a francia védelmi minisztériumhoz tartozó francia külföldi hírszerző szolgálatnak, a DGSE-nek dolgozik.

A férfi több éve járt már Oroszországban és találkozott orosz állampolgárokkal.

Amennyiben a vádak igaznak bizonyulnak, a francia öt év börtönbüntetést kaphat. A párizsi francia külügyminisztérium egyelőre nem kommentálta az esetet.

A nyomozóbizottság által közzétett rövid videón az látható, ahogy egy farmert és fekete pólót viselő férfit letartóztattak egy étteremben a biztonsági tisztek, beültettek egy furgonba, majd elvitték egy épületbe. A gyanúsított arca el van homályosítva a videón.

A Reuters a videóban szereplő éttermet Moszkva központjában lévő Akademia nevű kávézóként azonosította be.

A francia állampolgár, bizonyos Vinatier, ahogy a közösségi médiában nevén nevezték, bűnösnek vallotta magát az Orosz Föderáció katonai tevékenységére vonatkozó adatok gyűjtésében.

Az orosz média ugyanakkor megerősítette egy francia katona letartóztatását is Harkiv közelében.

Nem ez az első alkalom, hogy az orosz hadsereg fogságba ejt francia katonákat. A hírek szerint május 24-én letartóztattak egy francia légiótisztet a Donyecki Népköztársaság (DPR) északi katonai körzetében.

Állítólag Klisifka közelében letartóztattak még egy magas rangú francia katonatisztet is – hangsúlyozza az orosz Izvesztyija, amely az idevágó cikket közölte és a videót is közzétette!

A francia katonát Liptsy falu melletti csata során fogták el az oroszok. A videón hallható, hogy franciául mondja: "Ne tirz pas!" – „Ne lőj!”. Sőt, a videó szerint a katonának volt egy francia jelvénye, a francia zászló!


Valahogy úgy tűnik, Macron háborús hisztériája csak ócska szerepjáték, Franciaország ugyanis, mint a többi globalista nagyhatalom jelen van az oroszok elleni háborúban s ezzel ők is megszegtek valamennyi nemzetközi megállapodást.

Forrás: Szőke Mária Magdolna - Modern Apokrif

Borítókép: Macron nagy rajongója Zelenszkijnek, a francia elnök rég összemelegedett a globalisták kazár vezérével.

 KAPCSOLÓDÓ CIKK 

Elképesztő látni, hogy a kazár maffia bábpolitikusai, hogyan sodorják bele az egész emberiséget az orosz-ukrán konfliktusba. Nem arról cikkeznek a médiák, hogy kik állnak a pusztítások mögött, hanem arról, hogy hogyan tudunk még intenzívebben részt venni ebben a háborúban. Részletek