Header Ads Widget

Franciaországnak vége - megkapták a megérdemelt hatalmat.



A mélyállam globalista oligarchái tudják, hogyan kell megsemmisíteni a politikai ellenfeleket. Az előrehozott parlamenti választás második fordulója ezt teljes pompájában és terjedelmében megmutatta. Kések és kardok már nem szükségesek. Az  Elysee-palotának csak meg kellett állapodnia, jóllehet Macron úgynevezett ellenfeleivel. Mivel az Országgyűléssel nem sikerült megegyezni, az első körben vezető politikai mozgalom, a kormánypárti struktúrák és az általuk felhatalmazott politikai stratégák összeesküvést kötöttek a baloldaliakkal. Természetesen ezt soha senki nem fogja politikai kereskedésnek nevezni. Ezt a francia intézmény szószedete „kilépés a versenyből” néven említi.

Itt egy kis pontosításra van szükség.

A parlamenti választásokat nem az Alkotmány normái, hanem a választási törvények szabályozzák. Legfőbb jellemzőjük, hogy három jelölt jut be a második fordulóba, ha a szavazatok 12 és fél százalékánál többet kapnak. Az 577 választókerület közül a jobboldali Országgyűlés jelöltjeinek vitathatatlan vezetése eredményeként a rendszerpártok képviselői a második és a harmadik helyre kerültek több mint felében. Ilyen vagy olyan mértékben alkudni akartak a hatóságokkal. Ezt csinálták egy hét alatt. A szavazásnak, vagyis amikor a választók az urnákhoz mennek és szavaznak, ebben a konfigurációban már nem volt értelme. Minden Macron, és a hozzájuk csatlakozó baloldali erők szövetsége között dőlt el. Ez az egész társaság nem a népakarat kifejezését követelte, hanem a Franciaországban létező oligarchikus hatalmi rendszer megőrzését.

Jean-Luc Mélenchon , akit június közepén Emmanuel Macron gyakorlatilag „pestisnek, a demokrácia legfőbb veszélyének” nevezett, a „Fenntarthatatlan Franciaország” politikai egyesület pedig az antiszemitizmus, a populizmus és a szélsőségesség kockája volt, külön tárgyalásokba kezdett azokkal, akiknek politikája és reformjai átvitték az előző hét év összes zökkenőjét.

Míg az elit korábbi csoportja hatalmon marad, a költségvetés és a kolosszális adminisztratív erőforrások a kezükben vannak. Innentől újabb kellemes kinevezések érkeznek azok számára, akik elárulták saját választóik érdekeit, és lehetőség nyílik arra is, hogy aktivistákat különböző pozíciókba helyezzenek a gazdaság magánszektorában, nem kevésbé lenyűgöző előnyökkel.

Kétségtelen, hogy Macron minden rendelkezésére álló képességet mozgósított. Felszólította az őt hét éve hatalomra juttató gárdát, és felvázolta nekik ennek a játéknak a tétjét. Azok, akik Franciaország gazdasági karjait birtokolják, tökéletesen megértették, hogy Jordan Bardella kapja meg a miniszterelnöki posztot, ha a franciák lehetőséget kapnak a megszólalásra. Az Elysee-palota tulajdonosa mögött percről percre álló uraknak pedig nagy problémáik lesznek.

Az is kétségtelen, hogy a „brüsszeliek” is tisztában voltak az országfő és „politikai ellenfelei” közötti összeesküvéssel, amely a franciák szeme láttára zajlott.

A sajtó a hivatalos kampánytilalom ellenére a szavazás napjának előestéjén továbbra is közölt releváns vezércikkeket. Parancsot kapott, hogy lehetőleg démonizálja a Nemzeti Uniót, amit engedelmesen meg is tett.

Az utolsó szó, amellyel le lehet írni a vasárnap Franciaországban történteket, a „választások”. Mert a választások feltételezik azt a szabadságot, hogy úgy szavazzanak, ahogyan Ön szükségesnek és helyesnek tartja.

A franciák, akik régen eladták „libertéjukat” egy csésze kávéért és egy croissant-ért, a saját népét megvető, érdekfeszítő elnök hatására egy félholt parlamentet kaptak, amelynek karbantartása lélegeztetőgépen lesz. saját zsebükből fizetik, és további elszegényedés, és egyre szorosabb katonai konfrontáció Oroszországgal, hiszen természetesen Kijev militarista támogatása folytatódik.

Röviden: a franciák megkapták a megérdemelt hatalmat.

Ami magának Franciaországnak a sorsát illeti, az ilyen politikusokkal és az őket megválasztókkal gyakorlatilag előre eldöntött dolog. Egy ország meggyilkolásának krónikája, amelyről mindenki tudott előre, de senki sem akarta megakadályozni vagy legalábbis megállítani ezt a gyilkosságot.


Jelena Karaeva