Header Ads Widget

Nézzük szép sorban kik felelősek a nagy devizahitel átverésért?



Ami 2004-után történt az a bankok gyakorlatában is szokatlan és egyedüli volt.
Nevezetesen a valuta nélküli valutában elszámolt hitelezés. Ennek kiagyalója Oszkó Péter és Felcsúti Péter.

Ők dolgozták ki azt a banki magatartási kódexet, ami végtelen cinizmussal nemhogy nem vetett véget a gyanútlan ügyfelek kifosztásának, hanem azt megerősítette , egyenesen szentesítette a deviza nélküli deviza elszámolású hitelezést. Ők ketten az értelmi szerzők, akik ezért a személyesen felelősek, több mint egymillió embert fosztottak meg ezzel a módszerrel mindenüktől.

2004 után minden ügyfél úgy lett valuta adós hogy valutát nem vett fel! 2004-től kezdődött az a minden idők legnagyobb pénzügyi,, szélhámossága”.

Ez a deviza nélküli deviza elszámolású hitel egyáltalán nem hitel, hanem egy olyan befektetés a hitelfelvevő részéről, aminek az a lényege, hogy az összes, kivétel nélkül az összes profit a hitelt nyújtó banké. Az összes kockázat pedig a hitelfelvevőé."

Öt körmönfont gazember csapdát állított Magyarország jövőjének, és kezdetben tehetségtelenségük okán, később már szándékosan mélyszegénységbe döntötték a magyar népet! Gyurcsány, Bajnai, Veres, Oszkó, Simor 2008-ban kedvezőtlen IMF, EU, és Világbanki hiteleket vettek fel.

Nem alkudozhattak a hitelösszegek kedvezőbb feltételeiről, mert matt helyzetbe kerültek; ugyanis 2002-től 2008-ig a totális gazdasági összeomlás és államcsőd szélére "kormányozták" hazánkat. Sürgős beavatkozásra volt szükség, hogy Magyarország gazdasága kártyavárként össze ne omoljon!

Az elvtársak persze mindent aláírtak, amit az orruk elé toltak, csak hogy a tragédiát valamelyest elodázzák. 2006-ban nem vették komolyan és nem is kezdték el kezelni az Amerikából kiinduló, később világméretűvé váló gazdasági válságot! Szakemberek figyelmeztetése ellenére is azt hazudozták a médiákban, hogy Magyarországot a válság nem fenyegeti. Ezzel súlyosan megtévesztették a vállalkozókat és a polgári lakosságot is, akik ez időben éppen devizahitelekért álltak hosszú sorokba.

Dilettáns gazdaságpolitikájukból eredően csődhelyzetbe juttatták az országot, aminek legnagyobb külgazdasági hátránya az volt, hogy teljesen elriasztották a külföldi befektetőket hazánktól. Az országot morális és gazdasági válságba sodorták! Azt azért jóelőre tudták a közvéleménykutatók adataiból, hogy csúnyán elbukják majd a választásokat. Látszott ez abból is, hogy kormányzásukat 2006-tól már csak diktatórikus, erőszakos karhatalmi módszerekkel tudták fenntartani!

Az IMF-től 15,7 Milliárd dollárt, az Európai Uniótól 8,1 Milliárd dollárt Világbanktól pedig 1,3 Milliárd dollárt ??hívtak le. Mindezt 2010 márciusáig fillérre el is költötte a Gyurcsány-Bajnai kormány! A felvett összegek után évente 6 % ??volt a kamat. A balliberális kormányok az IMF kérésére még 600 Milliárd forintos "Bankmentő-Csomagot" is elfogadtak, melyet az OTP Bank, a Magyar Külkereskedelmi Bank, és a CIB Bank vehetett igénybe!

Aljas módon, az euróban és dollárban felvett összegek visszafizetésének ütemezését viszont már a következő, az Orbán kormány idejére ütemeztették! Számoltak a következményekkel, és előre örültek, hogy a Fidesz-KDNP kormány ebbe biztosan belebukik majd, hiszen lehetetlennek tartották a horribilis adósságállomány visszafizetését, és a gazdaság talpra állítását.

Azzal kalkuláltak, hogy legfeljebb az éves kamatokat tudjuk majd fizetni az elkövetkező 20-30 évben. Biztosak lehetünk benne, hogy ha újra ők kerültek volna hatalomra, tovább folytatták volna az ország kiárusítását.

Lehet a balliberálisok és a velük szövetkezők rendezvényein hazugságokat harsogni, a szavazóikat tovább hülyíteni azzal, hogy az Orbán-kormány alatt torpant meg az ország fejlődése, de valójában arról van szó, hogy először az általuk felvett és elherdált pénzt kellett a Fidesz-KDNP kormánynak visszafizetnie!

Ennek ellenére a polgári kormány kivezette hazánkat a elődeik által megvalósított mélypontról. 

Véget vetettek a devizahitelezésnek és a végtörlesztéssel, árfolyamgáttal, kilakoltatási moratóriummal, a bankok megadóztatásával, forintosítással, az Eszközkezelő létrehozásával, a magáncsőd intézményével, az ingatlanok áron aluli elárverezésének megtiltásával segítettek a devizahiteleseken. Ez sem segít legtöbb devizahitelesen mert még a törlesztőrészletet sem tudja fizetni.