Header Ads Widget

Fia ölhette meg Szilágyi Istvánt, az ország Lópici Gáspárját



Brutális gyilkosság áldozata lett Szilágyi István, az ország Lópici Gáspárja. A PestiSrácok.hu korábbi információját, már a rendőrség is megerősítette: a színészt fia ölte meg, úgy tudjuk, egy kalapáccsal verte végzett vele. A Bors arról ír, hogy a rendőrséget a színész felesége, Jolika értesítette, aki totális pánikban szaladt át a 17. kerületi házuk mellett üzemelő vegyesboltba, a rendőrség a színész fiát vette őrizetbe, majd a Teve utcába szállították kihallgatásra. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. május 3-án 7 óra 34 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Budapesten a XVII. kerületi X. utcában, egy családi házban egy férfi bántalmazza apját. A rendőrök a helyszínen elfogták a bántalmazót, a 49 éves Sz. Pétert, majd szemlét tartottak és megállapították, hogy a férfi halálát idegenkezűség okozta – írja a Police.hu. A BRFK Életvédelmi Osztálya Sz. Péter ellen emberölés bűntett gyanúja miatt indított eljárást. Az áldozat Szilágyi István, a legendás színész, az ország Lópici Gáspárja. Egy bolttulajdonos a Bornak úgy nyilatkozott, Szilágyi felesége magánkívül volt, segítségért kiabálva rohant be a boltba. Az üzletvezető szerint Jolika azt kiabálta:
Ezt a szemetet tilos lett volna kiengedni, hát mindenki tudta, hogy egyszer megtörténik majd a baj!

Ez egyértelmű utalás arra, hogy a színész fia komoly alkoholproblémákkal küzd, a két férfi között rendszeres volt a tettlegesség, jellemzően Péter verte a rossz fizikai állapotban lévő szerencsétlen apját, ha az nem adott neki pénzt alkoholra. 2018. július elején 2 év – végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélték Szilágyi Pétert, mert több alkalommal súlyosan bántalmazta édesapját. A bíró az ítélet indokolása során azt mondta: „ez az ítélet majd visszatartja a férfit attól, hogy újra kezet emeljen idős, beteg apjára”. Tévedett.

Az egyik utolsó fotó Szilágyi Istvánról, az ország Lópici Gáspárjáról Fotó: Facebook
A Bors úgy tudja, hogy Szilágyi feleségét a rendőrök a Teve utcai rendőrközpontba szállították kihallgatásra, rajta egyébként – az internetes pletykákkal ellentétben – nem volt semmilyen külsérelmi nyom. Szilágyi Pétert a rendőrség őrizetbe vette, a helyszínelés jelenleg is folyamatban van.
Isten nyugosztalja Szilágyi Istvánt.
A tragédiának volt előzménye. 2018. július elején 2 év – végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélték Szilágyi Pétert, mert több alkalommal súlyosan bántalmazta édesapját. A bíró az ítélet indokolása során azt mondta: „ez az ítélet majd visszatartja a férfit attól, hogy újra kezet emeljen idős, beteg apjára”. Tévedett – írja közösségi oldalán Valencsik Ferenc, a Privátkopó bűnügyi magazin főszerkesztője.
Forrás: Bors; Fotó:Móricz István/Bors

pestisracok.hu