Header Ads Widget

Tranzitzónaként működött Hercegszántó az éjszaka -Amíg aludtunk, a rendőrség illegális bevándorlókat fogott el.



police.hu szerint szinte óránként fogtak el az éjjel illegális migránsokat a Bács-Kiskun megyei Hercegszántó.

A rendőrségi honlap szerint az elfogások már szombat délután elkeződtek, ugyanis 17 órakor Hercegszántó közigazgatási területén öt külföldi férfit tartóztattak fel. A magukat szír állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért az egyenruhások a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A nagyüzem ezútán következett:

  • 21 óra 45 perckor újabb 5 külföldi férfit tartóztattak fel, szírnek vallották magukat,
  • 0 óra 30 perckor 8 külföldit tartóztattak fel a hatóságok, a férfiak szír, algír, illetve palesztin állampolgárnak vallották magukat,
  • 2 óra 50 perckor két 2 külföldit tartóztattak fel, a migránsok szírnek vallották magukat,
  • 3 óra 40 perckor 4 külföldit fogtak el, ők is szírnek vallották magukat,
  • 4 órakor5 külföldit kaptak el, ők is szírek voltak elmondásuk szerint.

Röszkén sem volt eseménytelen az éjszaka. 5 óra 45 perckor a röszkei határátkelőhelyen jelentkezett belépésre egy szerb honosságú gépjárműszerelvény szerb vezetője. A jármű átvizsgálása során a pótkocsi alvázán megbújva, a raklaptartó feletti üregből 2, magát szír állampolgárnak valló férfi került elő. A járművet vezető sofőr elmondása szerint nem tudott „utasairól”.

 

(888.hu)