Header Ads Widget

A sztárként ünnepelt migránsfodrász megerőszakolta egyik kliensét Svédországban


A bevándorló azzal védekezett a bíróságon, hogy csak azért kapcsolta ki az áldozata ruháját, mert ő egy „vendégszerető” fodrász.

A svéd bíróság szexuális erőszak vádjával bűnösnek találta a Stockholm belvárosában található Saxess by Alex nevű fodrászat tulajdonosát, Aryan Saleht - írja Samhallsnytt svéd hírportál.

A lap beszámolója alapján a 33 éves iraki elkövetőt mosolygós és életvidám emberként ismerték a kliensei. Soha nem volt rá panasz, sőt, a helyi közösség sztárként ünnepelte, amiért bevándorlóként a nulláról indulva hozott létre egy sikeres üzleti vállalkozást.




A rendőrségi dokumentumok szerint az iraki származású Saleht április 16-án ingyenes hajfestést és pezsgőt kínált az egyik női törzsvendégének, aki elfogadta a felajánlást. A kezelés után a férfi kikapcsolta a spicces állapotban lévő vendég ruháját és elkezdte masszírozni a nyakát, amit annak ellenére sem akart abbahagyni, hogy a hölgy erre többször is felszólította. Az áldozat vallomása szerint a migráns ekkor vált agresszívvé és olyan erővel a falhoz nyomta, hogy a tarkója véraláfutásos lett. Ezt követően leteperte a földre, letépte a ruháit és megerőszakolta.

A stockholmi kerületi bíróságon folytatott tárgyalás során Saleh azt mondta, hogy csak azért masszírozta az áldozata nyakát, mert ő egy vendégszerető fodrász, a szex pedig közös megegyezés alapján történt. Az ügyben eljáró bíró azonban nem fogadta el a férfi érvelését, mondván, hogy több ellentmondásos vallomást is tett az eset után.

A migránst végül bűnösnek találták a szexuális erőszak vádjában és 2 év 4 hónapos börtönbüntetést kapott, valamint 115 ezer svéd korona (3,8 millió forint) kártérítés megfizetésére kötelezték. A bíró súlyosbító körülményként értékelte, hogy a férfi visszaeső bűnöző, mivel korábban már többször elítélték garázdaságért és kábítószer-kereskedésért.

A svéd sajtó számol be arról, hogy tavaly egy év alatt 14 százalékkal nőtt az erőszakos nemi közösülések száma Stockholmban, ám ami ennél is szomorúbb, az esetek mindössze öt százalékában ítélte el a bíróság az elkövetőt.

2019 első felében összesen 1060 (!) nemi erőszak történt, ez a szám 2018 első felében még „csak” 890 eset volt.

Érzékletesen jelzi a svéd fővárosban uralkodó állapotokat, hogy az egyik legnagyobb stockholmi kórháznak, a Södersjukhuset nevű intézménynek külön sürgősségi ellátást kellett indítania azon áldozatoknak, akik nemi erőszakot szenvedtek el. Évente 800 áldozatot kezelnek itt, ám tíz emberből átlagosan csak hatan tesznek feljelentést.

Nagy port vert fel egy korábbi eset amikor egy magát 17 évesnek valló migráns megerőszakolt egy kiskorú lányt. A migráns azzal védekezett, nem tudta, hogy Svédországban illegális a nemi erőszak, mivel ezt korábban senki sem mondta el neki.

Az esetre Skåne megyében, Malmö közelében került sor, ott kezdte sorozatosan zaklatni a saját bevallása alapján 17 éves migráns a svéd kiskorút – írta meg a Breitbart a svéd Lokaltidningen című újság információira hivatkozva.

A megismerkedésük után néhány héttel – a lány vallomása szerint – a migráns megerőszakolta őt a saját lakásában, amikor a szülei nem voltak otthon.

A tettes tagadta az erőszak tényét, véleménye alapján a lány beleegyezett a dologba, de amúgy sem érti, hogy Svédországban miért illegális a nemi erőszak és a kiskorúak megrontása.

A később bíróság elé állított migráns azzal is védekezett, hogy senki nem mondta el neki, mikor a skandináv államba költözött, hogy nem létesíthet szexuális kapcsolatot valakivel az illető beleegyezése nélkül. Végül a bíróság nem fogadta el a védekezését és másfél év börtönre ítélték, igaz, felfüggesztve.