Header Ads Widget

Felavatták az új debreceni nagyerdei strandot, amely 9,5 milliárd forintból készült el a Hunép Zrt. kivitelezésében



Á
tadták az ország legkülönlegesebb strandkomplexumát Debrecenben, ahol nem hisztiznek, mint Budapesten, hanem dolgoznak.

A strand 8,5 hektáros területén 15 medencét építettek, 8 csúszdát helyeztek el és 12 méter magasan napozóteraszokat alakítottak ki.

Felavatták az új debreceni nagyerdei strandot, amely 9,5 milliárd forintból készült el a Hunép Zrt. kivitelezésében – derült ki az átadás alkalmából rendezett ünnepségen. A Modern Városok Program keretében elkészült beruházást a kormány 7,1 milliárd forinttal támogatta, az Aquaticum strandkomplexumot ma reggel nyitották meg a látogatók előtt.

A 8,5 hektáron elterülő strandon 5500 négyzetméternyi vízfelülettel 15 medencét építettek, nyolc csúszdát helyeztek el, 12 méter magasan napozóteraszokat alakítottak ki és külön gyerekvilágot hoztak létre.

A strand oldalánál lévő korzón éttermek, kávézók várják majd a vendégeket, a mostani és a korábbi fejlesztésekkel Európa egyik legszebb városi parkerdeje lett a debreceni Nagyerdő. A komplexumbal kialakítottak továbbá:

  • egy gyógymedencét,
  • egy enyhe sodrású „lassú folyót”,
  • egy 40 centiméter mélységű, extrákkal felszerelt gyerekpancsolót,
  • egy ugrómedencét 200 négyzetméternyi vízfelülettel,
  • egy üvegaljú relaxációs medencét a főépület tetején,
  • valamint egy 50 és egy 30 méteres úszópályát és tanmedencét.
  • Az Aquaticum alapkövét 2018 nyarán rakták le, és két év alatt elkészült az ország legmodernebb strandfürdője.

Gulyás Gergely miniszter az átadón elmondta, hogy a helyi fejlesztéseket tekintve most először jó esély van arra, hogy Debrecen a határokon átnyúló régió gazdasági, oktatási és szórakoztató központja legyen – ennek fontos része a nagyerdei strandfürdő, amely bárhol a világon, Nyugat-Európában is megállná a helyét.

Papp László, Debrecen polgármestere "nem átlagos beruházásnak" nevezte a strandfejlesztést, mert nagy kihívást jelentett, hogy Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, a hajdúszoboszlói strand mellett kellett megjelenésében, élménynyújtásban egyedit létrehozni.

Az átadón elhangzott az is, hogy a nagyerdei strand nem konkurenciája a környék fürdőinek, ellenkezőleg: a Kelet-Magyarországra érkező turisták 120 kilométeres körzetben találhatnak egyedi attrakciókat Debrecen mellett Hajdúszoboszlón, Nyíregyháza-Sóstón és Miskolc-Tapolcán.


Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/06/atadtak-az-orszag-legkulonlegesebb-strandkomplexumat-debrecenben