Header Ads Widget

Karácsony Gergely tavaly még a szívén viselte a budapesti patkányhelyzetet.


Budapest hat kerületéből jelentettek már súlyos patkányinváziót a lakók. Valamit tenni kell, méghozzá sürgősen!Karácsony Gergely tavaly még a szívén viselte a budapesti patkányhelyzetet. 2019 májusában azzal vádolta az akkori főpolgármestert, Tarlós Istvánt, hogy egy arra alkalmatlan céget bízott meg a patkányirtással a régi bevált cég helyett. Hamar kiderült, hogy maga Karácsony is megszavazta a váltást a közgyűlésben. A zuglói önkormányzat ülésén benyújtott javaslatában egyenesen azt állította: Budapesten közegészségügyi vészhelyzet van a patkányok miatt. Szeptemberben, az önkormányzati választások kampányában rendkívüli budapesti közbeszerzési bizottsági ülés összehívását kezdeménye, azt állítva, hogy a budapesti patkányirtás felülvizsgálatára van szükség.Azóta azonban, amióta megválasztották főpolgármesterré, egyszer sem hallottunk arról, hogy most, amikor már van rá módja, mit intézett. Nem is zavart ez senkit addig, amíg újra meg nem jelentek a patkányok, méghozzá tömegével! Teljesen érthetetlen, hogy most Karácsony Gergelynek miért nem fontos ugyanaz a kérdés. Most miért nem akar rendkívüli közgyűlést összehívni? Most miért nincs Budapesten közegészségügyi veszélyhelyzet? Most miért nem alkalmatlan a városvezetés?

Hat kerületben panaszkodnak leginkább a rágcsálókra

Zugló

Jó lenne, ha lenne végre patkányirtás a Füredi lakótelepen. Tavaly télen már bejelentettem, de akkor elhajtottak az önkormányzattól. Azóta síri csend, irtás nem történt, patkányok vannak” – írják a zuglóiak közösségi fórumán.

18. kerület

Már a Béke téren, az 50-es villamos megállójában is láttak patkányt, de több utcában aggódnak a lakók. A kerület polgármestere is jelezte, hogy gond van.


Terézváros

A belvárosban sem jobb a helyzet, Terézváros polgármestere a közösségi oldalára tett ki felhívást a patkányinvázióról.


Lipótváros

A 13. kerületben a futópálya mellett agresszív állatok megjelenéséről adtak hírt. „Ma este az egyik kutyámat megharapta egy patkány, majd ahelyett, hogy elfutott volna, visszatámadott” – írták.

Duna-part

A 16. kerületben az állatok a Duna-parton tanyáznak, egyik olvasónk úgy fogalmazott: „hemzsegnek a dagadt rágcsálók a parton”. Sok ott a bozót, a sétáló- és futóút közelében gyakran látnak a járókelők patkányt.

Óbuda

Óbuda polgármestere szintén Facebook oldalán jelentette be a patkányinváziót. A kerület több utcájából is jelentettek észlelést.



Itt jelentheti, ha patkányt lát Budapesten

Telefonon reggel 8 és délután 4 között lehet bejelentést tenni, e-mailben bármikor. Lapunk munkatársa felhívta a megadott számot, ahol másnapra ígérték az irtást, tehát érdemes jelezni az észleléseket.

Telefon: 06-70-364-6531

E-mail: patkanyirtasbudapest@gmail.com