Header Ads Widget

Az állat egy síró fehér kisgyerek nyakán térdel (+18)- Horrorba illő jelenetet ábrázoló fénykép futott körbe a napokban az interneten - Videók


Horrorba illő jelenetet ábrázoló fénykép futott körbe a napokban az interneten, amelyen egy radikális baloldali Black Lives Matter (BLM) aktivista – utalva a George Floyd-sztorira – egy síró fehér, kétéves kisgyerek nyakán térdel. 

Nem ez volt az egyetlen ilyen eset, mára rendszeressé váltak a szélsőséges mozgalom által elkövetett, hasonló erőszakosságok – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Az ohiói radikális baloldali aktivista posztolt felvételén ő maga látható, amint egy síró fehér kisgyerek nyakán térdel, miközben a gyereket, kezeit hátracsavarva egy másik férfi tartja a földön. A kép – noha az egyértelműen George Floyd halálának körülményeire utal –, a biztonság kedvéért egy feliratot is kapott:

BLM Now mf [motherf...er], vagyis Black Lives Matter most, anyab...ók.

A fotó – a közzététel után – vírusként terjedt a közösségi médiában. A rajta szereplő gyerek apai nagyanyja azonosította az elkövetőt: a 20 éves antifa és BLM-aktivista Isaiah Jacksont, aki a hírek szerint az édesanya barátja.


A Clark megyei sheriff hivatala szinte azonnal nyomozni kezdett az ügyben, Isaiah Jacksont rövid időn belül letartóztatták.

További példák vannak arra, hogy az Egyesült Államokban gyerekeket vonnak be az egyre durvuló demonstrációkba.

A nyugati-parti Portlandben is már hetek óta zajlanak az erőszakba torkolló megmozdulások. Ezt mutatja be az a videó, amely a napokban került fel az internetre: a városi szövetségi bíróság előtt 4-5 éves fekete gyerekek vonulnak, a kezükben tartott táblákról a radikális baloldal vulgáris kifejezéseket sem nélkülöző jelmondatai köszönnek vissza:

F..k The Police, F..k Ted Wheeler

- Wheeler Portland demokratapárti polgármestere. A felvételt készítő férfi felszólítására a vonuló gyerekek öklüket a magasba emelik.


Az amerikai kormány Operation Legend – azaz Legend Hadművelet – néven indított a napokban átfogó programot az egyes nagyvárosokban eluralkodott erőszakos bűncselekmények, illetve általában a bűnözés ellen. 

A program „névadója" Legend Taliferro, a 4 éves afroamerikai kisfiú, akit a múlt hónap végén Kansas Cityben lőttek agyon.

Donald Trump elnök a hét elején bejelentette, hogy szövetségi rendfenntartó erőket küld az oregoni Portlandbe, a michigani Detroitba, az Illinois államban lévő Chicagóba, New Yorkba, a pennsylvaniai Philadelphiába, a marylandi Baltimore-ba, valamint a kaliforniai Oaklandbe is, ahol <<rosszabb a helyzet, mint Afganisztánban>>.

Oaklandben kedden Libby Schaaf demokrata polgármestert és családját érte atrocitás, amikor az otthonuk előtt  a radikális balodal 30–40 feketébe öltözött aktivistája – mint a helyi sajtó írja – lövöldözött, petárdázott, a polgármester házára és a járdára pedig BLM-jelszavakat mázolt.

Schaaf szerint a történtek célja az ő és családja megfélemlítése, ám – mint közleményében leszögezte – ő továbbra is a rend pártján áll és elítéli a lakosságot terrorizáló megmozdulásokat.

A lakosság jelentős része már belföldi terroristákat emleget az utcai eseményeket kommentálva. Egyes nagyvárosokban, különösen Chicagóban és New Yorkban például már nem annyira a tüntetők vandalizmusa okoz gondot, hanem a köztörvényes bűncselekmények eluralkodása.

A felvételek is arra utalnak sok esetben, hogy a zavargásoknak már nem feltétlenül van közük George Floyd halálának körülményeihez. Gyakori, hogy feketék erőszakoskodnak más feketékkel.



Illetve a Georg Floyd halála utáni napokban arra is volt példa, hogy a portlandi megmozdulások fehér és latin-amerikai résztvevői csoportosan üldöztek, majd fellöktek egy férfit, akit – miután eszméletét vesztette – erőteljesen fejbe is rúgtak. Az atrocitás ebben az esetben minden valószínűség szerint homofób indíttatású volt.


Noha a brutalitás és a bűnözés elharapódzásában érintett nagyvárosok demokratapárti polgármesterei tiltakoznak a szövetségi rendfenntartók közbeavatkozása ellen – közös nyílt levelet is megfogalmaztak az ügyben –, a városlakók minderről másképpen gondolkodnak.

A Fox televízió által megkérdezett fehér amerikaiak 80, az afroamerikaiak 81 százaléka szerint az egyes nagyvárosokban rendkívül komoly probléma az uralkodó közállapot.
A csatorna felmérése szerint New York városában az elmúlt két hónapban 340 százalékkal több fegyveres erőszakos cselekmény történt, mint a tavalyi év hasonló időszakában.