Header Ads Widget

Gyurcsányék, a szocialisták, a Karácsony-pártiak, a jobbikosok, az LMP-sek egyértelművé tették, hogy nekik nem a magyar emberek az elsők!




Gyurcsányék, a szocialisták, a Karácsony-pártiak, a jobbikosok, az LMP-sek, tehát a teljes baloldal megint egyértelművé tette, hogy nekik nem a magyar gyermekek, nem a magyar édesanyák és édesapák az elsők – jelentette ki Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.


NEKIK ŐK AZ ELSŐK!




Hollik István felidézte, a baloldal nem segítette a koronavírus-járvány elleni védekezést, és arra sem volt képes, hogy támogassa a jövő évi költségvetést, amely hozzájárul a járvány elleni védekezéshez, a gazdasági kihívások megoldásához, és a nehéz helyzet ellenére is biztosítja a családok támogatását.

– A 2021-es költségvetésben a családok támogatására fordított összeg több mint két és félszerese a 2010-esnek, mintegy 2300 milliárd forint jut erre a célra. A Gyurcsányék által vezetett baloldal azonban minderre nemet mondott a költségvetés elutasításakor, vagyis nemet mondtak ismét a családok támogatására – jelentette ki Hollik István.

– Amikor ők kezeltek válságot – mondta –, minden terhet áthárítottak a családokra, adót és rezsit emeltek, első dolguk volt, hogy elvették az egy- és kétgyermekesek családi adókedvezményét, eltörölték az első Orbán-kormány által bevezetett otthonteremtési támogatásokat, majd devizahitelekkel „adósrabszolgaságba” kergették családok millióit. Emellett az elmúlt években egyetlen olyan családtámogatási intézkedés sem volt, amelyre igent mondtak volna – tette hozzá, kiemelve, hogy a baloldal a magyar családok helyett a migránsokat támogatja.

Ezért jó a költségvetés:

– biztosítja a családvédelmi akcióterv, az otthonteremtési kedvezmények és a családi adórendszer fenntartását,

– növeli az óvodai, bölcsődei helyek számát, és kiemelten kezeli a gyermekétkeztetés finanszírozását,

– a következő tanévtől a tankönyvek már teljes körűen, minden gyermeknek ingyenesek lesznek a köznevelésben,

– 2021. július 1-jétől emelkedik a csecsemőgondozási díj összege, a bruttó bér 70 százalékáról a 100 százalékára nő.
 

Erre jut több pénz jövőre:

– egészségügy: +156 milliárd,
– oktatás:  +80 milliárd,
– nyugdíj: +327 milliárd,
– szociális szféra: +41 milliárd,
– családtámogatások: +67 milliárd,
– önkormányzatok: +118 milliárd.


CSALÁDTÁMOGATÁS, RÉGEN ÉS MOST!




Oszd meg másokkal is!