Header Ads Widget

A korábbi 31,5 tonnáról, 94,5 tonnára nőtt a magyar aranytartalék. Tudd meg miért fontos ez számodra!



Miért lehet fontos ez az információ számodra? Mert érdemes aranyba fektetned, ugyanis ahogy értéktelenedik el a papírpénz, az arany napi csereértéke megy fölfele.

Miért értéktelenedik el a pénz? Mert így szeretnék, hogy hitelt vegyenek fel az emberek, ennek meg az lesz a vége, hogy ismét eltűnik a bankból az arany. Erről szól az egész játék, hogy hogyan tűntessük el a nemzet aranyát. Ezért érdemes aranyba fektetni, hogy inkább a te zsebedbe legyen.

Ugyanolyan fizető eszközként használható mint az összegyűrhető, napról, napra egyre értéktelenebb papírpénz. 






Emlékezetes, hogy 2018. márciusában az MNB hazahozatta a magyar aranytartalékot, majd októberben megtízszerezte a rendszerváltás óta 3,1 tonnán álló aranytartalékot.

Az arany devizatartalékokon belüli aránya 4,4%-ról 13% körülre emelkedett. Az aranyvásárlással Magyarország az aranytartalék mérete szerinti rangsorban a világ országai közül az 56. helyről a 36. helyre ugrott elő.

Az egy főre jutó aranytartalék hozzávetőlegesen 9,64 gramm/fő-re nőtt a korábbi 3,2 gramm/fő körüli mennyiségről. Kelet-Közép-Európában ezzel Magyarországon a legmagasabb az 1 főre jutó aranytartalék mennyisége.

Az MNB az aranyvásárlásról szóló közleményében kiemelte, hogy a globálisan megugró államadósságok és az inflációs félelmek megjelenése tovább erősítik az arany nemzetstratégiai jelentőségét, menedékeszköz szerepét és értékmegőrző funkcióját.

A mostani beszerzés mellett szóltak a koronavírus járvány hatására megjelenő újfajta kockázatok is. Az elmúlt években az arany nemzetközi tartalékon belüli szerepe számos jegybank esetében erősödött. A jegybankok arany iránti kereslete rekordmagasságú volt 2018-ban (656 tonna), majd 2019-ben is (669 tonna).

Az MNB szerint az arany hitel- és partnerkockázattól mentes eszközként minden gazdasági környezetben hozzájárul az országgal szembeni bizalom erősítéséhez, aminek köszönhetően továbbra is világszerte az egyik legfontosabb tartalékeszköz az államkötvények mellett. 




Arany rendelés: https://www.conclude.hu/aranyrendeles