Header Ads Widget

A jelenlegi káoszvilágunkban ez a felfedezés nem túl biztató hír!




Tudósok mágneses nanorészecskéket használnak az idegsejtek és az állatok viselkedésének irányítására

A UB (UB = University of Buffalo) fizikaprofesszorának, Arnd Pralle-nak (jobbra) és doktoranduszának, Heng Huangnak a mágneses nanorészecskékkel kapcsolatos kutatásai olyan betegségkezelésekhez vezethetnek, amelyek távolról manipulálják a fehérjéket vagy sejteket.

A sejtmembránokra célzott, fűtött, mágneses nanorészecskék klaszterei távolról irányíthatják az ioncsatornákat, az idegsejteket, sőt az állatok viselkedését is - derül ki a Nature Nanotechnology című folyóiratban az UB fizikusai által közzétett tanulmányból.

A kutatás széleskörűen alkalmazható, és olyan innovatív rákkezelésekhez vezethet, amelyek távolról manipulálják az egyes szövetek kiválasztott fehérjéit vagy sejtjeit, vagy olyan továbbfejlesztett cukorbetegség-terápiákhoz, amelyek távolról stimulálják a hasnyálmirigy sejtjeit az inzulin felszabadítására.

A munka alkalmazható lenne egyes neurológiai rendellenességek új terápiáinak kifejlesztésére is, amelyek az elégtelen idegstimuláció miatt alakulnak ki.

Forrás


Kapcsolódó cikk

Az új gyógyszeradagoló nanorészecskék a neurotranszmittereket "útlevelként" használják az agyban. https://www.napitema.com/2021/06/az-uj-gyogyszeradagolo-nanoreszecskek.html


https://vk.com/wall644727407_105

https://twitter.com/nszrt/status/1414102544096415744?s=20