Header Ads Widget

Szijjártó Péter megerősítette, hogy amerikai csapatok jöhetnek Magyarországra.



A tárcavezető megerősítette, hogy a honvédelmi minisztérium tárgyalásokat folytat a NATO-katonák magyarországi telepítésére vonatkozó amerikai megkeresésről.

Korábban a NATO-csapatok esetleges érkezéséről a következő választ adta a HVG-nek a külügy:

"Magyarország a NATO lojális tagja, de a magyar érdek az ukrán–orosz konfliktusokban a kérdés békés, tárgyalásos rendezése. Magyarországnak az a jó, ha a keleti határszakaszon béke van, és nem fegyveres konfliktus."

Csak nehogy az legyen a vége ennek az egész cirkusznak, hogy majd szép csöndben így ültetik a nyakunkra a háttérhatalom erőszakszervezetét, és ezért kellett az új honvédelmi törvény is.


NÉHÁNY NEM TÚL BIZTATÓ INFORMÁCIÓ AZ ÚJ HONVÉDELMI TÖRVÉNYRŐL!


https://vk.com/video644727407_456239310


Lényegében felruháznák a Honvédséget olyan jogkörökkel, hogy a belső “lázadásokat” felsőbb utasításra akár fegyverarzenálja bevetésével leverje. A mostani törvény szerint a Honvédség kizárólag külső fegyveres támadások visszaverésére használható.

Ezt megelőzően össze kell hívni a Hadi tanácsot, amit a Köztársasági elnök - mint a MH legfelsőbb parancsnoka - vezet. Az új törvény a Köztársasági elnök kezéből kiveszi az irányítást és a Miniszterelnök és a Kormány kezébe adja az ellenzék és más szervek kihagyásával. A Honvédséget gyakorlatilag kézi vezérelté alakítanák. Módosítják a katonai szolgálatra alkalmas fiatalok behívásának feltételeit is. Ez még nem tisztázott hogyan működne, de sorkatonai szolgálat teljesítése nélkül mégis valamiféle kiképzést akarnak kitalálni.

De ami minket érint, hogy a Honvédség gyakorlatilag a Miniszterelnök utasítására a “lázadásnak minősített tüntetések vagy sztrájkok” leverésére is bevethető lenne. Lázadásnak pedig mindent lehet minősíteni a későbbiek folyamán -erre is lesz egy részletesebb törvény-, amit a Kormány vagy a Miniszterelnök úgy ítél meg.