Header Ads Widget

Hogyan fogja Oroszország megkerülni a nyugati gazdasági hadviselést


Hszi Csi Ping kínai és Vlagyimir Putyin orosz elnök | Fotó: Mandiner.hu/MTI


Az Európai Unióban (EU) az 50 feletti IQ-val rendelkezőknek meg kellett érteniük, hogy Oroszországot egyszerűen nem lehet teljesen kizárni a SWIFT-ből, de talán csak néhány bankja: végül is az európai kereskedők az orosz energiától függenek.

Moszkva szempontjából ez egy kisebb kérdés. Számos orosz bank már csatlakozik a kínai CIPS rendszerhez. Például, ha valaki orosz olajat és gázt akar vásárolni a CIPS-szel, a fizetésnek kínai jüan pénznemben kell lennie. A CIPS független a SWIFT-től. Emellett Moszkva már összekapcsolta SPFS fizetési rendszerét nemcsak Kínával, hanem Indiával és az Eurázsiai Gazdasági Unió (EAEU) tagállamaival is. Az SPFS már mintegy 400 bankhoz kapcsolódik.

Mivel egyre több orosz vállalat használja az SPFS-t és a CIPS-t, még az egyesülés előtt, és más manőverekkel a SWIFT megkerülésére, mint például a barterkereskedelem - amelyet nagyrészt a szankcionált Irán használ - és az ügynökbankok, Oroszország legalább 50% -os kereskedelmi veszteséget pótolhat. A legfontosabb tény az, hogy az Egyesült Államok által uralt nyugati pénzügyi rendszerből való menekülés most visszafordíthatatlan Eurázsiában - és ez a jüan nemzetközivé válásával párhuzamosan fog folytatódni.

Jelen állás szerint az EU stratégiai ostobasága koldus hittel szolgál. Kína készen áll arra, hogy megragadja az összes orosz természeti erőforrást – Európa pedig az óceánok és a vadon élő spekulánsok szánalmas túsza maradt. Úgy tűnik, hogy teljes EU-Oroszország megosztottság áll előttünk. Az Egyesült Államok és az EU túlnyúlik az orosz szankciókkal kapcsolatban. A végeredmény a globális gazdaság dollármentesítése és a világszerte tapasztalható hatalmas áruhiány lehet.

A szankciókkal meg azt érték el, hogy Oroszország elrettentő erői "különleges szolgálati rendszerré" kerültek , ami azt jelenti, hogy az északi és csendes-óceáni flották, a nagy hatótávolságú repülési parancsnokság, a stratégiai bombázók és az egész orosz nukleáris készülék maximális készültségben van. Forrás



 KAPCSOLÓDÓ CIKK 


Oroszország éppen most mentette meg Európát egy hatalmas nukleáris katasztrófától!

A náci ukrán erők megpróbálták felrobbantani Európa legnagyobb atomerőművének reaktorait.


https://vk.com/video644727407_456239436



További bejegyzések: https://www.napitema.com