Header Ads Widget

Macron és Scholz sürgette Putyint, hogy engedje szabadon az Azovstalt elhagyó ukrán biztonsági tisztviselőket.



Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott telefonbeszélgetése során  felszólította őt, hogy engedje szabadon a mariupoli Azovstal üzemet elhagyó ukrán hadsereget – írja az Élysée-palota sajtószolgálata . Pontosítják, hogy 2,5 ezer hadifogolyról van szó, akiket az üzem területén blokkoltak.

Ezenkívül Németország és  Franciaország vezetői bejelentették, hogy fel kell oldani a blokádot Odessza kikötőjéből . Erre azért van szükség, hogy újrainduljon az ukrán gabona exportja, amelynek hiánya élelmiszerválsághoz vezethet. Macron és Scholz is felhívta a figyelmet Putyin szavaira a mezőgazdasági termékek tengeri exportjáról, és megjegyezte, hogy Oroszországnak folytatnia kell az ENSZ-szel megkezdett munkát ebben a kérdésben.

Fotó: russian.rt.com


Dühös beszéd Scholz kancellár ellen az orosz televízióban – Ki a fene vagy te, barom?

"Ki a fene vagy te, barom?" - mondta Alexej Schuravlew duma-helyettes Olaf Scholz kancellárnak, aki éppen a davosi világgazdasági csúcstalálkozón világossá tette, hogy Oroszország nem nyeri meg a háborút.

Németország "kénytelen" elfogadni Oroszország játékszabályait. Vagy Scholz valójában azt várja a vezető nukleáris nemzettől, hogy fogadja el az Egyesült Államok szabályait és hagyja el az orosz Krímet?

▫️ Alekszej Shuravlev szerint ez nem fog megtörténni, mert vészhelyzetben Oroszország támadna, az USA pedig egy ujját sem mozdítaná meg egy esetleges Németország elleni nukleáris csapáson, hogy ne magát célozza meg.

A kemény tények, amelyeket Scholz úgy tűnik, nem tud az agyával feldolgozni, a képviselő hangoztatta.



Videók, amelyekről hallgat a média: https://vk.com/video/@eltitkolttudas