Header Ads Widget

Orosz Védelmi Minisztérium: Az orosz légvédelem lelőtt egy ukrán Szu-27-est az LPR-ben



Lelőttek egy ukrán Szu-27-es repülőgépet a Luhanszki Népköztársaságban – közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

„Az orosz légvédelmi rendszerek lelőtték az ukrán légierő Szu-27-es repülőgépét a luhanszki népköztársaságbeli Platonovka település környékén” – idézte az NTV .

Konasenkov szerint hét ukrán pilóta nélküli légi jármű megsemmisült, és a Smerch többszörös kilövésű rakétarendszer két rakétáját elfogták Izyum városa közelében.

A nap folyamán orosz katonai nagypontosságú légi indítórakéták az Ukrán Fegyveres Erők 31 munkaerő- és haditechnikai koncentrációs területét, valamint Popasznaja térségében egy lőszerraktárt találtak el.

Emellett a hírek szerint az orosz légierő hadműveleti-taktikai és katonai repülése 310 főt, 27 fegyvert és katonai felszerelést, valamint az Osa-AKM légvédelmi rakétarendszert (SAM) semmisített meg.

A nap folyamán a rakétaerők és a tüzérség 22 parancsnoki állomást, 207 támaszpontot, munkaerő- és katonai felszerelés koncentrációs területet és három lőszerraktárt csaptak le.

A különleges hadművelet kezdete óta Ukrajnában összesen 152 repülőgép, 112 helikopter, 749 drón és 291 légvédelmi rakétarendszer semmisült meg.