Header Ads Widget

Az EU el akarja nyomni az internet szabadságát!! 2024 elejétől az EU ellenőrizni akarja, hogy az európaiak mit láthatnak, hallhatnak és nézhetnek online.


Április végén jelentették be a tagállamokkal a "digitális szolgáltatásokról szóló jogi aktusról" szóló "politikai megállapodást". Erről a Spiked online portál tájékoztat.

Ebben a cikkben összehasonlítjuk az Egyesült Királyság "katasztrofális" online biztonsági törvényét és az EU által tervezett törvényt. Az online portál következtetése: az EU messze totalitáriusabb‼️

A múlt hónap végén az EU "politikai megállapodást" jelentett be az Európai Bizottság és a tagállamok kormányai között az új "digitális szolgáltatási törvényről" (DSA) (ITT és itt). Erről a Spiked online portál tájékoztat.

Ez a cikk összehasonlítja az Egyesült Királyságban a "katasztrofális" online biztonsági törvényt és az EU által tervezett törvényt. Az online portál eredménye: Az EU-é sokkal totalitáriusabb.

A teljes, elfogadott szöveg még nem áll rendelkezésre, és nem lesz elérhető a következő hetekben, tüskés jelentések. Azonban hozzáférhetnének az e jogi aktusra vonatkozó eredeti javaslathoz és az Európai Parlament módosításaihoz. Számos megbízható kiszivárogtatással együtt ezek a dokumentumok "nagyon jó áttekintést nyújtanak a most elfogadott törvény tartalmáról". Tovább tüskés:

Az eredeti javaslat szerint mind a 27 tagállamnak létre kell hoznia saját Ofcom klónját, akár tetszik, akár nem, létre kell hoznia saját Ofcom klónját, egy "digitális szolgáltatási koordinátort". Ennek a testületnek joga lesz szabályozni az online platformok üzemeltetőit, utasításokat adni nekik, és megbüntetni őket a jogsértésekért.


Amennyiben az Európai Bizottság végrehajtja terveit, kivétel nélkül minden platformnak figyelmeztetésre kell számítania az "illegális tartalomra" vonatkozóan. Ez nem csak a "csalárd" tartalomról szól. Vonatkozik továbbá "minden olyan információra vagy tevékenységre, beleértve a termékek értékesítését vagy a szolgáltatásnyújtást, amely nem felel meg az uniós jognak vagy valamely tagállam jogának, függetlenül e jog pontos tárgyától vagy jellegétől".

Spiked részletesebben elmagyarázza ezt a szakaszt:

Például egy német bíróság elrendelheti, hogy a német jog szerint franciaországban eltávolítsák az illegális anyagokat. Ez a cenzúra receptje, ahol a biztonság a legfontosabb. Ha egy platform nem biztos abban, hogy egy megjegyzést vagy anyagot egy adott tagállamban jogellenesnek tekintenek-e, akkor az "eltávolítás most, kérdéseket feltenni később" politika mentén fog eljárni.


Minden tagállamnak ki kell neveznie azokat a személyeket vagy szervezeteket is, akik állítólag szakértelemmel rendelkeznek a jogellenes tartalom "megbízható azonosítóként" való "címkézése" terén.

Ez azt jelenti, hogy a tagállamok példátlan hatásköröket adnak minden olyan csoportnak, amely rendelkezik egy kis számítógépes szakértelemmel és saját világnézettel, amelyet érvényesíthet. Ezek a "flaggerek" ezután keresni fogják a platformokat olyan tartalmak után, amelyeket "illegálisnak" tartanak" - mondta Spiked.


A nagyobb platformoknak ezért "el kell nyomniuk a legális, de káros tartalmakat". A Twitternek, a Facebooknak, a Google-nak és másoknak figyelemmel kell kísérniük a platformjaikon elérhető tartalmakat, és figyelniük kell azokra a bejegyzésekre vagy anyagokra, amelyek negatívan befolyásolhatnak bármit.

Ez gazdag a "Fogyasztóvédelem" a "nemek közötti egyenlőségig". Emellett meg kell akadályozniuk a "szándékos manipulációkat", amelyek "negatív hatással lennének a demokratikus értékekre, a médiaszabadságra vagy a választási folyamatokra és a közbiztonságra".

Annak biztosítása érdekében, hogy ezek a platformok eleget tegyenek a "digitális szolgáltatásokról szóló törvény" szerinti kötelezettségeiknek, az Európai Bizottság által jóváhagyott szervezetnek is éves ellenőrzést kell végeznie.

És ez még nem minden. Az EU állítólag egy "gyorsreagálási mechanizmust" vezetett be, amely lehetővé tenné a Bizottság számára, hogy "online szükségállapotot" hirdessen. Ez idő alatt az EU "kötelező erejű utasításokat" adhatna a nagy platformoknak.

A Bizottság azt állítja, hogy ez az intézkedés azért szükséges, hogy "elnyomja a háborús propagandát az ukrajnai konfliktusra tekintettel". De az ilyen nagy horderejű hatalommal könnyen vissza lehet élni különböző kontextusokban, figyelmeztet Spiked.

Hogy ezek az intézkedések a gyakorlatban milyen messzire jutnak el, az még nem világos – folytatja a portál. De a potenciális hatalom, amit a hatóságoknak ad, ijesztő.

Illiberalizmusa és tekintélyelvűsége szempontjából az EU digitális szolgáltatásokról szóló törvénye túlságosan hasonlít a brit online biztonsági törvényhez. De van egy döntő különbség. Ha nekünk, briteknek nem tetszik egy törvény, akkor kiszavazhatjuk azt a kormányt, amelyik bevezette. Ilyen demokratikus elszámoltathatóság nem lehetséges az EU-ban."


A digitális szolgáltatásokról szóló törvény még inkább kivezeti az internet irányítását a nyilvános elszámoltathatóság területéről.

"Amit az európaiak láthatnak, hallhatnak és láthatnak az interneten, az az EU – különösen a Bizottság és az Európai Bíróság – kezében lesz. Mindkettő teljesen el van szigetelve a nyilvánosságtól."


A dsa-ról szóló "politikai megállapodást" bejelentő sajtóközleményben az EU azt állította, hogy a törvény "példátlan új mércét állít fel az online platformok elszámoltathatóságában".

"Ez egy olyan szabvány, amelyet az autokraták világszerte irigyelni fognak" - foglalja össze Spiked.





Forrás:

Spiked: Az EU meg akarja semmisíteni az internet szabadságát - 2022. május 4.

EU: Vestager ügyvezető alelnök nyilatkozata a digitális platformokra vonatkozó új szabályokról szóló bizottsági javaslatról – 2020. december 15.

A digitális szolgáltatásokról szóló törvény: a Bizottság üdvözli a biztonságos és felelősségteljes online környezet biztosítását célzó szabályokról szóló politikai megállapodást – 2022. április 23.



 KAPCSOLÓDÓ CIKKEK! 


  • Miközben az orosz-ukrán eseményekkel vagyunk elfoglalva, addig a WHO átveszi csendben a hatalmat az országoktól, erre megy ki a játék! Részletek
  • Klaus Schwab gyakorlatilag áldását adta, a megélhetésünk, az energiaellátásunk és az élelmiszerellátásunk elpusztítására a 4. Ipari Forradalom bevezetésének érdekében. MOST VÉLETLEN NEM EZ ZAJLIK BOLYGÓSZINTEN? És mindezt olyan háttérhatalmi elit valósítja meg a szemünk láttára, akiket nem választott meg soha senki. Részletek
  • Bill Gates arra figyelmeztet, hogy "a legrosszabbat még nem láttuk a Covid-ból"! Részletek