Header Ads Widget

Az ENSZ-főtitkár hivatalos képviselője elítélte egy donyecki szülészeti kórház ágyúzását



Aggasztóak a donyecki szülészeti kórház ágyúzásáról szóló jelentések, a polgári infrastruktúra elleni támadások sértik a nemzetközi jogot - mondta Stéphane Dujarric ENSZ-főtitkár, az ENSZ-főtitkár szóvivője hétfőn újságíróknak.

"Láttunk médiajelentéseket egy donyecki szülészeti kórházról . Ez rendkívül aggodalomra ad okot. A polgári infrastruktúra, különösen az egészségügyi létesítmények elleni támadások egyértelműen megsértik a nemzetközi jogot" - mondta Dujarric .

Hétfőn a RIA Novosztyi tudósítója arról számolt be, hogy egy ukrán lövedék becsapta egy donyecki szülészeti kórház tetejét, és a vajúdó nőket a pincébe menekítették. Az alkalmazottak gyors intézkedésének köszönhetően sikerült elkerülni az áldozatokat.

Előző nap a DPR vezetője , Denis Pushilin további szövetséges erőket kért Moszkvától a köztársaság fővárosának megnövekedett ágyúzása miatt. Elmondása szerint az ukrán csapatok tiltott hadviselési módszereket alkalmaznak, ágyúzzák Donyeck alvó- és központi kerületeit, valamint más városokat.



A donyecki vezető orosz erősítést kért a városok ukrán lövetése miatt. "az ellenség szó szerint átlépett minden határt", tiltott hadviselési módszereket alkalmaz, Donyeck lakó- és központi kerületeit lövi, és tűz alá vette a köztársaság más városait is. Részletek






Videó egy újabb donyecki ágyúzás következményeiről. Kigyulladt a buszpályaudvar