Header Ads Widget

Az Egyesült Államok által szállított M777-es tarackokkal egy lakónegyedre csaptak - Meghalt egy tizennégy éves fiú.



Meghalt egy tizennégy éves fiú a Luhanszki Népköztársaságbeli Rubizsne városában, amikor az ukrán biztonsági erők az Egyesült Államok által szállított M777-es tarackokkal egy lakónegyedre csaptak – mondta a RIA-nak a Köztársasági Népi Milícia egyik katonája.

Korábban az Egyesült Államok szállított Ukrajnának 155 mm-es M777 tarackokat és a hozzájuk való lőszert. Az ukrán biztonsági erők korábban az Egyesült Államok által szállított nagy hatótávolságú M777 tarackokat használtak városok, köztük Donyeck ágyúzására.

"155 milliméteres kaliber, tarackok. Négy darab (kagyló - a szerk.) repült ide - az udvarra és a ház hátuljára, jól látszik. Ide még nem repült. Egy fiú meghalt, több civil megsérültek” – mondta a Népi Milícia egyik katonája az LPR újságíróknak, aki szemtanúja volt a lövöldözésnek.

Az elhunyt fiú édesanyja, Olesya újságíróknak elmondta, hogy korábban már evakuálták őket gyermekeikkel, és csak néhány hete tértek vissza, mivel a várost már felszabadították. Elmondása szerint az ágyúzás megkezdésekor egy gyerek a bejáratnál tűzön melegített vizet főzéshez, mivel a városban nincs áram.