Header Ads Widget

Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma arról számolt be, hogy az ukrán nacionalisták lelőtték az ukrán fegyveres erők több mint 30 katonáját, akik megadták magukat.



Konasenkov elmondta, hogy az orosz fegyveres erők DPR-beli Novomihajlovka falu közelében végrehajtott offenzívája következtében az 54. gépesített dandár 25. zászlóaljának Ukrajna Fegyveres Erőinek több mint 30 katonája úgy döntött, hogy leteszik a fegyvert.

Az orosz védelmi minisztérium hivatalos képviselője, Igor Konasenkov altábornagy egy tájékoztatón elmondta, hogy az ukrán nacionalisták hátba lőtték az ukrán fegyveres erők katonáit, akik úgy döntöttek, hogy megadják magukat. Hangsúlyozta, hogy az elmúlt hetekben sokszorosára nőtt az ilyen esetek száma. Az ukrán hadsereg jelentős veszteségeket szenved el.

Konasenkov elmondta, hogy az orosz fegyveres erők DPR-beli Novomihajlovka  falu közelében végrehajtott offenzívája következtében az 54. gépesített dandár 25. zászlóaljának Ukrajna Fegyveres Erőinek több mint 30 katonája úgy döntött, hogy leteszik a fegyvert. A harcosok az orosz parancsnoksághoz fordultak azzal a kéréssel, hogy szüntessék be a tüzet, és biztosítsanak számukra egy folyosót a kilépéshez.

Moszkvai idő szerint 22 óra körül az ukrán fegyveres erők katonái  fehér zászlókkal kezdtek előrenyomulni az orosz fegyveres erők állásai felé. Ebben a pillanatban az ukrán nacionalista különítmény egy, a fellegvárhoz páncélozott járművekkel érkező alakulata hátba nyitott az 54. dandár harcosaira. 32 ukrán katona életét vesztette.

Az amerikai OAN csatorna, kemény tényekkel alátámasztott videót mutatott be Ukrajnáról!