Header Ads Widget

Az orosz erők az ukrán fegyveres erők több mint 50 tábornokát és tisztjét ölték meg


Orosz Kalibr rakéták megtámadták az ukrán csapatok parancsnoki állását a Dnyipropetrovszk régióban található Shirokaya Dacha falu közelében, több tucat tábornokot és tisztet megöltve – közölte Igor Konasenkov védelmi minisztérium szóvivője .

Ebben a pillanatban az „Alexandria” hadműveleti-stratégiai csapatcsoport parancsnoki állományának munkaértekezlete volt – magyarázta.

"A csapás következtében az Ukrán Fegyveres Erők több mint 50 tábornoka és tisztje megsemmisült, köztük a vezérkar, a Kahovka csapatok parancsnoksága, a légi rohamcsapatok és a Nikolaev és Zaporozhye irányban működő alakulatok, – mondta a tábornok.

Ezenkívül a Caliber tíz M777 tarackot és körülbelül 20 páncélozott járművet talált el, amelyeket a Nyugat szállított az elmúlt tíz napban egy nikolajevi transzformátorgyár területén – tette hozzá Konasenkov.

Harkovban pedig az Iskander hadműveleti-taktikai rakétarendszer megsemmisítette az Uragan többszörös kilövésű rakétarendszer két kilövőjét egy tankjavító üzem területén.

A rakétacsapatok és a tüzérség mindössze egy nap alatt 123 körzetben 22 parancsnoki állást, 48 lőállást, munkaerőt és katonai felszerelést talált el.

Az ukrán fegyveres erők jelentős veszteségeket szenvednek az ellenütős harctól – jegyezte meg Konasenkov.

"Így az Ukrán Fegyveres Erők 22. motoros gyalogdandárának egyik katona, aki Peremoga falu közelében esett fogságba, azt mondta, hogy az elmúlt tíz napban a Harkov irányában működő tüzérségi egységekben a veszteség elérte a 380 főt. ember, köztük 90 - visszahozhatatlan" - mondta.