Header Ads Widget

BRICS-csúcstalálkozó Pekingben - Putyin együttműködésre szólítja fel a partnereket. A kínai államfő tegnap már közvetve bírálta a NATO-t és a G7-országokat.



Brazília, India, Kína és Dél-Afrika semmit sem gondol a BRICS-partner Oroszország elleni szankciókról. Így az ötök csúcstalálkozóját a Nyugat heves bírálatára használták fel - különösen Putyin és Hszi.

Az öt BRICS-országnak "felelősséget kell vállalnia" és "egyenlőségért és igazságosságért" kell dolgoznia a világban - mondta Hszi Csin-ping állam- és pártvezető. Az egyoldalú szankciókat ellenezni kell - mondta.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a nyugati szankciókra utalva szorosabb együttműködésre szólította fel a BRICS-országokat. A Nyugatot egoizmussal és a globális gazdasági válságok szításával vádolta.

Figyelmeztetés a katonai szövetségektől

A kínai államfő tegnap már közvetve bírálta a NATO-t és a G7-országokat: Az ukrajnai háború "ébresztő hívás" volt - mondta Hszi a csúcstalálkozót megelőző fórumon. Óva intett a katonai szövetségek kiterjesztésétől és attól, hogy - szó szerint - "a saját biztonságunkat más államok biztonságának rovására" keressük. Az USA és az EU által Oroszország ellen bevezetett szankciókat "bumerángnak" és "kétélű kardnak" nevezte.

A csúcstalálkozón Vlagyimir Putyin orosz elnök hangsúlyozta, hogy témája különösen aktuális, hiszen a világközösség előtt álló kihívások transznacionális jellege megköveteli a kollektív válaszok keresését.

Csak őszinte és kölcsönösen előnyös együttműködés alapján lehet kiutat keresni abból a válsághelyzetből, amely a világgazdaságban az egyes államok átgondolatlan, önző fellépése miatt alakult ki, amely pénzügyi mechanizmusokat alkalmazva valójában a saját makrogazdasági politikában elkövetett hibáikat az egész világra terjesztik.” – mondta.

Az orosz vezető emlékeztetett arra, hogy az öt tagállam óriási politikai, gazdasági, tudományos, technológiai és emberi potenciállal rendelkezik ahhoz, hogy hatékonyan együttműködjön a nemzetközi biztonság, stabilitás és fenntartható fejlődés érdekében.


 KAPCSOLÓDÓ CIKKEK! 


A globalizmus és a világkormány létrehozása, amit tervez a világuralomra törekvő háttérhatalmi elit és kiszolgáló politikusai, az a bolygónk pusztulásához fog  vezetni!!! Részletek