Header Ads Widget

Nyugat az ukránokat elhasználható anyagként használja – mondta Putyin



A nyugati országok cinikusan ukránok millióit használnak fölhasználható anyagként geopolitikai játszmáikban és Oroszország megfékezésére irányuló kísérleteikben – mondta Vlagyimir Putyin elnök a Külügyi Hírszerző Szolgálat székházában a hazai illegális hírszerzés 100. évfordulója alkalmából tartott beszédében.

"Az úgynevezett kollektív Nyugat... tetteiben abból indul ki, hogy a liberális globalizmus modelljüknek nincs alternatívája. És ez a modell, a neokolonializmusnak ugyanaz a frissített változata, egy Amerikai stílusú világ, az elit világa, amelyben a többiek jogai egyszerűen sérülnek” – mondta az államfő.

Megerősítésként a közel-keleti országok és népek, valamint a világ más régióinak sorsát említette, felhívva a figyelmet arra, hogy a nyugati országok ma is ezt teszik az ukránokkal.

Putyin szerint Oroszország megfékezésére tett kísérletek hátterében az a törekvés áll, hogy megakadályozzák, hogy olyan ütemben fejlődjön, amire szüksége van, és a hagyományos értékek alapján, amire szüksége van.

"Miféle elzárás ez? Ez csak egy harc Oroszországgal" - hangsúlyozta az orosz vezető.

Az elnök azt is elmondta, hogy a Nyugat csapdába ejtette magát, mert nem tudja elemezni a világ helyzetét, és nem látta befolyásának gyengülését.

"A Nyugat igyekszik figyelmen kívül hagyni a számára kényelmetlen valóságot, a többpólusú világrend kialakulását. Gyakorlati politikájukban egyetlen cél vezérli őket - dominanciájuk bármilyen eszközzel" - magyarázta Putyin.

Meggyőződése, hogy ez azt mutatja, hogy nem hajlandó "szembe nézni az igazságot", és végső soron növeli a kiütéses lépések kockázatát.

Oroszországnak viszont nagyon sok hasonló gondolkodású embere van a világon: olyan országok, amelyek a saját, multilateralizmuson alapuló útjukon szeretnének haladni – zárta gondolatait az államfő.



A G7-ek vezetői elkötelezik magukat, hogy határozatlan ideig támogatják Ukrajnát- Vagyis támogatják azt a pusztítást, amit az USA és az EU vezetés hoztak létre. Részletek