Header Ads Widget

Oroszország egy széles spektrumú áru-nagyhatalom, amely kevésbé van kitéve a szankcióknak, mint maga Európa!



Oroszország nem Kuba, Észak-Korea, Irán vagy Venezuela. A médiában gyakran idézett "szakértők" arra hívják fel a figyelmet, hogy Oroszország GDP-je összevethető az EU gazdasági legalacsonyabb helyén lévő Spanyolországéval, mintha ez magyarázná Oroszország geopolitikai potenciáljának korlátait.

De Oroszország földrajzilag a legnagyobb nemzet a Földön, 140 millió lakosával 11 összefüggő időzónában. A világ harmadik legerősebb hadseregével rendelkezik, és rendelkezik a legnagyobb nukleáris robbanófejek arzenáljával.

Mindenekelőtt az áruexport erőműve. A Daily Telegraph munkatársa, Ambrose Evans-Pritchard Oroszországot "széles spektrumú áruipari szuperhatalomként" írja le, amely kevésbé van kitéve a szankcióknak, mint maga Európa.

Oroszország jelentős élelmiszertermelő, a világ harmadik legnagyobb búzatermelője és a vezető nettó exportőr. Emellett a világ legnagyobb műtrágyaexportőre, alumíniumexportban a harmadik, a világ legnagyobb vas- és acélexportőrei között pedig negyedik vagy ötödik (attól függően, hogy az EU egésze szerepel-e ezen a listán).

Oroszország vezető exportőre a kulcsfontosságú ipari fémek, például a palládium, platina, nikkel és réz tekintetében is, amelyek kritikus fontosságúak a Nyugatnak a megújuló energiákra, például a szél-, napenergiával és elektromos járművekre történő „energiaátállásában”.

A legfontosabb, hogy Oroszország a fosszilis tüzelőanyagok nehézsúlyú exportőre a világpiacokon. A fosszilis tüzelőanyagok még mindig a globális energiafogyasztás mintegy 80%-át teszik ki. Oroszország a világ legnagyobb földgázexportőre, a második legnagyobb olajexportőr (Szaúd-Arábia után) és a harmadik legnagyobb szénexportőr (Ausztrália és Indonézia után). Forrás


  KAPCSOLÓDÓ CIKKEK! 


Jól látható, hogy az egész emberiséget kifosztó, eladósító, gyarmatosítók, és az őket kiszolgáló globalista politikusok, a globális médiájukkal karöltve, összefogtak, nem csupán Oroszország ellen, hanem az egész emberiség ellen, hogy megvalósíthassák sátáni tervüket. Részletek