Header Ads Widget

Oroszország fejlődésének alapelveiről és a Nyugat hibáiról beszélt Putyin a SPIEF-en. Többek között szó volt az egypólusú világról, és az Európát érő fenyegetésekről.



Vlagyimir Putyin orosz elnök felszólalt a 25. szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum plenáris ülésén. Az orosz vezető legfontosabb kijelentései a RIA Novosztyi anyagában találhatók.

Oroszország fejlődésének alapelveiről

1. Nyitottság

"Oroszország soha nem fogja az önelszigetelődés útját követni. Az együttműködés bővítésének útján haladunk. Ez az emberek túlnyomó száma a Földön. Ugyanakkor mindenki, aki együttműködni akar velünk, az Egyesült Államok nyomásának van kitéve. Államok."

"Gazdasági együttműködést fogunk fejleszteni azokkal, akik velünk szeretnének dolgozni. És még azokkal az európai cégekkel is, amelyeknek elcsavarják a karját."

"Fejlesztjük az átrakodási pontokat, a szállítási rendszert, a fizetési rendszerünket. Fenntartható kapcsolatokat alakítunk ki a Közel-Kelettel és Dél-Ázsiával."

2. A vállalkozás szabadsága

"Csökkentjük az ellenőrzéseket, az adminisztrációs terheket. A tervezett ellenőrzések száma máris évi hatszorosára csökkent. A szabálysértések száma pedig nem nőtt, hanem csökkent. Ez a vállalkozásunk érettségét jelzi."

"Óvatosan kell megközelíteni a gazdasági struktúrák dekriminalizálását, például azokét, akik engedély vagy akkreditáció nélkül dolgoznak."

"Módosítsa a "nagy" és a "különösen nagy" károk mutatóit, figyelembe véve az inflációt."

3. Felelősségteljes és kiegyensúlyozott makrogazdasági politika

"Célunk az inflációs terhek csökkentése, a négy százalékos célinfláció elérése."

"A kormánynak biztosítania kell a költségvetési politika kiszámíthatóságát."

"A világ egyes valutái most öngyilkosságot követnek el. A pénzkészletünk sterilizálása az ő segítségükkel értelmetlen. A fő elv - költeni, megérteni, mennyit keresett - megmarad."

4. Társadalmi igazságosság

—"Már ebben az évben el kell érni a szegénységi szint csökkentését és az állampolgárok jövedelmének növekedését, ez a fő mutató a hatóságok megítéléséhez."

"Utasítom, hogy tegyenek drasztikus intézkedéseket a gyermekes családok támogatására."

5. Fejlett infrastruktúra-fejlesztés

Egy hatalmas útjavítási terv van folyamatban.

"Javaslom a források összevonását, egy átfogó lakás- és kommunális korszerűsítési program elindítását, valamint más infrastruktúra-fejlesztési tervekkel való szinkronizálását."

6. Technológiai szuverenitás elérése

"Minőségileg új technológiai szinten kell felépíteni az élet minden területét."

"Sikereket értünk el a hadiipari komplexumban, az orvosi berendezések gyártásában és sok más területen."

"Az import helyettesítés nem csodaszer. Nem kell folyamatosan felzárkózni, egy lépéssel előrébb kell járni."

"Sok orosz AI megoldás a legjobb a világon."

„Annak érdekében, hogy a hazai vállalkozások gyorsan bővíthessék a szükséges termékek gyártását, egy alapvetően új eszköz – az ipari jelzáloghitel – bevezetését javaslom. Kedvezményes, hosszú lejáratú, évi öt százalékos hitelről van szó. termelésre kész területek vásárlását tervezik, jogosultak lesznek ilyen kölcsönökre.”

Az egypólusú világ végén

„Az elmúlt évtizedekben új, erőteljes központok jöttek létre a bolygón, és egyre hangosabban hirdetik magukat, mindegyik kifejleszti a saját politikai rendszerét és közintézményét, megvalósítja a saját gazdasági növekedési modelljét, és természetesen joga van megvédeni őket, biztosítani a nemzeti szuverenitást. <. ..> Objektív folyamatokról beszélünk , valóban forradalmi, tektonikus változásokról a geopolitikában, a világgazdaságban, a technológiai szférában, a nemzetközi kapcsolatok egész rendszerében ."

Vlagyimir Putyin orosz elnök felszólal a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum plenáris ülésén.

"Az üzleti élet olyan kulcsfogalmait, mint az üzleti hírnév, a tulajdon sérthetetlensége, a világ valutáiba vetett bizalom alapvetően aláásták, sajnos aláásták nyugati partnereink. És ezt szándékosan, az ambíció érdekében, az elavultság megőrzése érdekében tették. geopolitikai illúziók."

"És tévedés azt hinni, hogy a viharos változások során, ahogy mondani szokás, ki lehet ülni, kivárni, hogy állítólag minden visszaáll a régi kerékvágásba, és olyan lesz, mint régen. Nem lesz. De úgy tűnik, Egyes nyugati országok uralkodó elitjei éppen ilyen illúziókban élnek, nem akarnak nyilvánvaló dolgokat észrevenni, hanem makacsul ragaszkodnak a múlt árnyékához.

A Nyugat "kizárólagosságáról".

„A változások a történelem természetes menete, hiszen a bolygó civilizációs sokszínűsége, a kultúrák gazdagsága nehezen ötvözhető politikai, gazdasági és egyéb mintákkal. A minták itt nem működnek. egy, bár erős hatalom korlátozott körrel. közel, vagy ahogy mondani szokták, az államok elismerték ."

Kollégáink nemcsak a valóságot tagadják, hanem a történelem menetét próbálják ellensúlyozni, a múlt században gondolkodnak, elragadják saját téveszméik az úgynevezett aranymilliárdon kívüli országokkal kapcsolatban, minden mást az ún. a perifériát, a hátsó udvarukat, továbbra is gyarmatként kezelik őket, és az ott élő népeket másodrangú embereknek tekintik, mert kivételesnek tartják magukat ."

"Sőt, durván és szemérmetlenül ráerőltetik saját etikájukat, kultúrájukat és történelemmegértésüket, és olykor megkérdőjelezik az államok szuverenitását és integritását, veszélyt jelentenek létükre."

"Az üzleti tranzakciók és a nemzetközi kapcsolatok minden normája, amikor szükséges, kizárólag ennek a hatalomnak az érdekében értelmeződik, ahogy mondani szokás, egy irányba működik, egy irányba megy a játék. Az ilyen dogmákra épülő világ határozottan instabil."

A különleges műveletről

"A Nyugat alapvetően megtagadta korábbi kötelezettségvállalásának teljesítését. Egyszerűen lehetetlennek bizonyult vele új megállapodást kötni. A jelenlegi helyzetben, a ránk nézve növekvő kockázatok és fenyegetések hátterében, Oroszország döntése a különleges haderő felállításáról a hadművelet kényszerű, kényszerű és szükséges volt.<...> Ez egy olyan szuverén ország döntése, amelynek – mellesleg az ENSZ Alapokmánya alapján – feltétlen joga van biztonsága védelmére, ez a döntés az állampolgáraink védelmét célozza. , a donbászi népköztársaságok lakosai, akiket nyolc éven keresztül népirtással végzett a kijevi rezsim és a neonácik, akik megkapták a Nyugat teljes védelmét.

Oroszország hogyan harcolt a szankciók ellen, és az Európától való nézeteltérésekről

"Az orosz vállalkozók, hatóságok összeszedetten és profin dolgoztak, a polgárok szolidaritást és felelősséget mutattak. Lépésről lépésre normalizáljuk a gazdasági helyzetet. Először stabilizáltuk a pénzügyi piacokat, a bankrendszert és a kereskedelmi hálózatot, majd elkezdtük a telítődést. a gazdaságot likviditással és működő tőkével a vállalkozások és vállalatok, a foglalkoztatás és a munkahelyek stabilitásának megőrzése érdekében.

"Most az infláció 16,7% és tovább csökken. A gazdasági dinamika stabilizálódik... Igen, ez túl sok nekünk, persze, a 16,7% már sok infláció. Ezzel dolgoznunk kell, és meg is fogjuk tenni."

„Már indexeltük a szociális juttatásokat és nyugdíjakat, megemeltük a minimálbért és a létminimum összegét, ezzel védve a legkevésbé jómódú állampolgárokat, a magas kamatok pedig lehetővé tették, hogy az emberek megtakarításait az orosz bankszektorban tartsák. Természetesen az üzleti élet képviselői számára egyértelmű, hogy a magas kulcsár lenyomja a gazdaságot. Egyértelmű. A polgárok számára ez a legtöbb esetben pluszt jelent."

"És ez a fő különbség az Európai Unió országaihoz képest, ahol az infláció emelkedése közvetlenül a lakosság reáljövedelmének csökkenéséhez vezet, és felemészti a megtakarításaikat. A jelenlegi válságjelenségek pedig elsősorban az alacsony jövedelműek számára jelentenek terhet. ."

"Az eurózóna egyes országaiban az infláció már meghaladta a 20%-ot. Beszéltem a mi inflációnkról, de az eurózóna országai nem végeznek különleges műveleteket, és egyeseknél az infláció 20%-ra emelkedett."

A kedvezményes jelzáloghitel-kamat csökkentéséről

"A jegybank csökkenti az irányadó kamatlábat. E tekintetben lehetségesnek tartom a kedvezményes jelzáloghitelek kamatának ismételt csökkentését, most hét százalékra. Az érvényességi idő változatlan marad - ez év végéig ."

A korlátozások sikertelenségéről

"Nem váltak be a tavasz elején elhangzott borús előrejelzések az orosz gazdaság kilátásairól. Ugyanakkor világos, hogy miért fújták fel ezt a propagandakampányt, ahol mindezek a 200 rubelért dollárról szóló varázslatok és a gazdaságunk egészének összeomlásával kapcsolatban mindez az információs hadviselés eszköze volt és marad, az orosz társadalomra, a hazai üzleti körökre gyakorolt ​​pszichológiai hatástényező. Előrejelzéseikben az elkerülhetetlenből indultak ki az orosz gazdaság összeomlása és a nemzeti valuta - a rubel - kritikus gyengülése.

"Ahhoz, hogy továbbra is sikereket érjünk el, a lehető legőszintébben és reálisabban kell felmérnünk a helyzetet, ugyanakkor függetlennek kell lennünk a következtetéseinkben, természetesen hinni az erőnkben, ez nagyon fontos. Erős emberek vagyunk és Bármilyen kihívással megbirkózik, és őseinkhez hasonlóan mi is megoldunk minden problémát, hazánk egész ezer éves történelme erről beszél."

"Szakértők szerint csak az Európai Unió közvetlen számítási veszteségei haladhatják meg a következő évben a szankciólázból a 400 milliárd dollárt. Ez a valóságtól elrugaszkodott és a józan ésszel ellentétes döntések ára. Ezeket a költségeket közvetlenül viselik az Európai Unió lakossága és vállalatai."

"Putyin inflációjáról"

„Az utóbbi időben egyre többet hallani az úgynevezett, elnézést, nem szeretem magamat emlegetni valahogy, de nem tehetek róla, hogy nyugaton mindannyian hallottunk a „putyini inflációról”. . Amikor ezt látom, mindig arra gondolok: "Kinek szánták ezt a hülyeséget? Azoknak, akik nem tudnak írni és olvasni, ez minden. Azok, akik legalább olvasnak, megértik, mi történik. A Donbász felszabadítását célzó cselekedeteinknek semmi közük. csinálj vele."

"A mai áremelkedés, az infláció, az élelmiszerrel és üzemanyaggal, benzinnel, az energiaszektor egészében jelentkező problémák a jelenlegi amerikai kormányzat és az európai bürokrácia gazdaságpolitikájának rendszerszintű hibáinak következményei. Itt vannak az okok, és csak Szólok még a mi speciális működésünkről is, igen, volt valami értelme, de a gyökere éppen ebben van - a hibás gazdaságpolitikájukban .

Az Európát érő fenyegetésekről

"Demokratikus eljárások, választások ugyanabban az Európában – néha megnézed, hogy mi történik ott, milyen erők kerülnek hatalomra. Mindez úgy néz ki, mint egy paraván, mert az ikrekként hasonló politikai pártok felváltják egymást. A lényeg azonban a lényeg ez nem változik, a polgárok valódi érdekei, a nemzeti üzlet egyre inkább a hátsó udvarba, a perifériára szorul. A valóságtól való ilyen elszakadás, mint a társadalom igénye, elkerülhetetlenül a populizmus fellendüléséhez és a szélsőségesek növekedéséhez vezet. radikális mozgalmak, komoly társadalmi-gazdasági változások, degradáció, a közeljövőben és az elitváltások felé.

"Súlyos hosszú távú következményei (a szankcióknak. - a szerk.) az európai cégek költségein belül is megemelkednek. Az orosz piac elvesztése általuk. Az eredmény itt nyilvánvaló - a globális versenyképesség elvesztése és a az európai gazdaság növekedési üteme. És még évekig."

"Minden próbálkozás arra, hogy egy rossz játékban jó arcot öltsenek. Az "álegység" nevében állítólag elfogadható költségekről szóló szóbeszéd nem tudja elrejteni a lényeget - az Európai Unió végleg elvesztette politikai szuverenitását, bürokratikus elitje pedig valaki más dallamára táncolnak, elfogadnak mindent, amit felülről mondanak nekik, kárt okozva saját lakosságuknak, gazdaságuknak, saját üzletüknek."

A Nyugat hibáiról

"Anélkül, hogy más tartalékokat találtak volna ki, vagy nem akartak volna felhasználni, a vezető nyugati gazdaságok hatóságai egyszerűen beindították a nyomdát. Ezzel az egyszerű módszerrel soha nem látott költségvetési hiányt kezdtek fedezni."

"Ráadásul elkobozhatók, ellophatók is, ha az USA-nak valami nem tetszik más államok politikájában. Ez véleményem szerint abszolút reálissá vált sok olyan ország számára, amelyek arany- és devizatartalékukat ebben a valutában tárolják. ."

A vállalkozók igazi sikereiről

"Ma vezetőinket, nagyvállalatok tulajdonosait, vállalkozóinkat és vezetőinket szeretném megszólítani. Kedves kollégák, barátok! Az igazán tartós siker, a méltóság érzése, az önbecsülés csak akkor jön el, ha összekötöd a jövődet, gyermekeid jövőjét hazáddal".

„A tőke örökösei számára még mindig nem tudni, mi a fontosabb, az általuk örökölt pénz, vagyon vagy jó hírnév és őseik érdemei az ország előtt, és ez most már biztosan végigkíséri őket az életben, nemzedéktől kezdve nemzedékre, segíti őket, támogatja őket az életben, erősebbé teszi őket még az örökölhető pénznél is.

Az oroszországi demográfiáról

"Az emberek jóléte és jóléte a demográfiai fejlődés legfontosabb tényezője. Itt pedig az egymást átfedő negatív demográfiai hullámok miatt rendkívül nehéz a helyzet. Áprilisban kevesebb mint 100 ezer gyermek született Oroszországban, ami csaknem 13%-kal kevesebb, mint 2020 áprilisában. Kérem a kormányt, hogy folyamatosan kísérje figyelemmel a gyermekes családokat támogató kiegészítő intézkedések alakulását, amelyeknek kardinális jellegűeknek, a rendkívüli demográfiai kihívás mértékével arányosnak kell lenniük amivel szemben állunk."

A vidéki támogatásról

"Számunkra feltétlen prioritás a vidéki térségek átfogó fejlesztése. Azok az emberek, akik önmagukért dolgoznak, élelmezik az országot, és mint ma már világos, a világ jelentős részét, kényelmes, méltó körülmények között éljenek. Ezzel kapcsolatban kérem a kormányt, hogy különítsen plusz forrást a profilprogramra. A pénzügyi forrás itt a mezőgazdasági termékek értékesítéséből származó exportvámok lehet. Ez állandó forrás. Természetesen ingadozhat, de állandó lesz."


 KAPCSOLÓDÓ CIKKEK! 


Nem Oroszországtól van félnivalója a világnak! Jól látható, hogy az egész emberiséget kifosztó, eladósító, gyarmatosítók, és az őket kiszolgáló globalista politikusok, a globális médiájukkal karöltve, összefogtak, hogy megvalósíthassák sátáni tervüket nem csak Oroszország ellen, hanem az egész emberiség ellen, ami a nemzetállamok felszámolását, az egypólusú világrendszert, a totális kontrollt és globális diktatúrát jelenti!! Ennek a globális pusztító tervnek a megvalósításához, még Oroszország útban van! ERRŐL SZÓL AZ OROSZ-UKRÁN KONFLIKTUS! NATO = USA! Részletek