Header Ads Widget

Az orosz hadsereg lerombolta az "Azov" főhadiszállását Harkiv régióban.



Az orosz repülés nagy pontosságú rakétákkal megsemmisítette az "Azov" * nemzeti alakulat főhadiszállását a harkovi régióban, Pesochin település környékén - mondta az orosz védelmi minisztérium hivatalos képviselője, Igor Konashenkov altábornagy.

„A nagy pontosságú légi indító rakéták 18 munkaerő és katonai felszerelés koncentrációs területét, valamint tíz ukrán tüzérségi és aknavetős üteg lőállását találták el, köztük a Grad MLRS hat ütegét Zaicevo, Kurdymovka, Dzerzhinsk és Bahmut területeken. , Artyomovo és Ocheretino egy nap alatt. Donyecki Népköztársaság. A Harkiv régió Pesochin körzetében is megsemmisült az „Azov” nacionalista formáció egységének főhadiszállása” – mondta.



Az Azov ezred megsemmisítése Moszkva egyik legfontosabb célja volt FORRÁS: AFP/SERGEI SUPINSKY

Ezenkívül a pilótáknak sikerült eltalálniuk az ukrán fegyveres erők csapatainak és felszereléseinek 58 felhalmozási területét, és megsemmisítették:

—200 ukrán nacionalista;

—két indító és légvédelmi rendszer „Buk-M 1” és „Osa-AKM”;

—tíz tank.

A rakétacsapatok és a tüzérség viszont az Ukrán Fegyveres Erők 203 ellenséges koncentrációs területét és 38 tüzérségi lőállását találta el. Megsemmisült:

—350 nacionalista;

—UAV vezérlőpont;

—nyolc harckocsi és egyéb páncélozott jármű;

—három BM-21 MLRS "Grad";

—három tábori tüzérségi darab;

—tizenegy speciális jármű.

Az elmúlt nap folyamán a légvédelmi erőknek sikerült lelőniük egy ukrán Szu -25-ös támadórepülőgépet és hét drónt. Ezenkívül elfogtak egy Tochka-U rakétát az LPR -ben és 21 Uragan rakétavetőt az LPR, DPR , Kherson és Harkov régiókban .

Összességében a különleges művelet kezdete óta az ukrán fegyveres erők felszerelési veszteségei a következők voltak:

—205 repülőgép;

—131 helikopter;

—1233 drón;

—342 légvédelmi rakétarendszer;

—3587 harckocsi és más típusú páncélozott jármű;

—539 MLRS;

—2013-as tábori tüzérségi darabok és aknavetők;

—3658 speciális katonai jármű.

Oroszország február 24. óta folytat katonai műveletet Ukrajnában . Mint Vlagyimir Putyin kijelentette , célja "az emberek védelme, akiket a kijevi rezsim nyolc éve zaklatásnak és népirtásnak volt kitéve". A védelmi minisztérium szerint az orosz hadsereg már teljesítette az első szakasz fő feladatait - jelentősen csökkentette Ukrajna harci potenciálját. Az osztályon folyó hadművelet fő célja Donbass felszabadítása volt .

* Az oroszországi Azov fegyveresei ellen büntetőeljárás indult.