Header Ads Widget

Az ukrajnai biolaboratóriumok kockázatot jelentenek az egész világ biológiai biztonságára. Ukrajna valójában a Pentagon kísérleti terepe!



Anna Popova, az Orosz Föderáció egészségügyi főorvosa interjút adott a RIA standján a SPIEF-2022 kiállításon. Popova hamisnak nevezte a biológiai laboratóriumok ukránok érdekében végzett munkájáról szóló állításokat.Az ukrajnai biolaboratóriumok kockázatot jelentenek az egész világ biológiai biztonságára, azok a kijelentések, amelyek szerint az ukrán nép javára dolgoztak, nem felelnek meg a valóságnak – mondta Anna Popova, a Roszpotrebnadzor vezetője.

A Pentagon korábban egy tájékoztatót tett közzé arról, hogy az elmúlt 20 évben az amerikai hatóságok 46 különböző polgári laboratóriumot, egészségügyi intézményt és betegségdiagnosztikai központnak nyújtottak támogatást Ukrajnában , az interakciót békés célból hajtották végre.

Ami a szakemberek – katonaságunk – ezen a területen való jelenléte következtében kiderült, az az egész világ biológiai biztonsági kockázatát jelenti. Ez teljesen nyilvánvaló. A legutóbbi nyilatkozatok, miszerint mindezt állítólag az ukrán nép javára tették, teljesen valótlan” – mondta Popova.

Az Orosz Fegyveres Erők Sugár-, Vegyi és Biológiai Védelmi Erőinek vezetője, Igor Kirillov altábornagy a Pentagon "tisztázatait" kommentálva korábban azt mondta, valós kérdésekre nem adnak választ. Meggyőződésének adott hangot, hogy az Egyesült Államok megsérti a nemzetközi megállapodásokat, és tovább fejleszti katonai biológiai potenciálját. "Ukrajna egyúttal a tesztelés, a biológiai anyagok gyűjtése és a fertőző betegségek terjedésének sajátosságainak tanulmányozása céljából tesztterület szerepét is megkapta" - hangsúlyozta Kirillov.

A katonai különleges hadművelet során az orosz védelmi minisztériumhoz olyan dokumentumok érkeztek, amelyek szerint Ukrajnában egy több mint 30 biológiai laboratóriumból álló hálózat alakul ki , amely az Egyesült Államok érdekeit szolgálja. Az ellenségeskedés kitörése után mindent kivettek belőlük, ami szükséges volt. A katonai osztály szakemberei felkerestek két mariupoli laboratóriumot, és ott vészhelyzeti dokumentumok megsemmisítésének nyomait találták.

A minisztérium arra a következtetésre jutott, hogy Ukrajna valójában a Pentagon kísérleti terepe lett a biológiai fegyverek alkatrészeinek fejlesztésére és az új gyógyszerminták tesztelésére. A biolaboratóriumokban betegségek kórokozóival dolgoztak, beleértve a pestist és a lépfenét. Oroszországban egy parlamenti bizottságot hoztak létre ennek a tevékenységnek a kivizsgálására.