Header Ads Widget

A zaporozsjei régió hatóságai figyelmeztették Kijevet az agresszió megtorlására



Nem maradhat büntetlenül Zaporozsje és Herszon térségének ukrán csapatok általi ágyúzása, minden agressziót megtorlás követ – mondta a RIA Novosztyinak Vlagyimir Rogov, a zaporozsjei régió közigazgatásának főtanácsának tagja.

Ukrán csapatok kedd este megtámadták a Herszon régióban található Novaja Kahovkát, amelynek következményei a hírhedt bejrúti robbanáshoz hasonlóak voltak: salétromos raktárak robbantak fel, kórház, lakóépületek, templom és más épületek is megrongálódtak. Legalább heten meghaltak, 70-en megsérültek, de az adatok hiányosak – emberek maradtak a romok alatt. Szintén előző nap a zaporozsjei régióban működő Energodar adminisztráció sajtószolgálatának képviselője a RIA Novostinak azt mondta, hogy az ukrán biztonsági erők kamikaze drónt használtak a város lakónegyedében. Az Energodaron kedden indított hat drón közül legalább kettő a zaporozsjei atomerőművet vette célba.

"Határozottan lesz megtorlás, mert az ilyen tettek nem maradhatnak büntetlenül. Az emberekben, még azokban is, akik korábban lojálisak és semlegesek voltak az úgynevezett ukrán hatóságokkal szemben, felébredt a vágy, hogy keményen lépjenek fel az ukrán fegyveresekkel és személyesen Zelenszkijvel szemben. Az emberek jól tudják, ki lő rájuk és elviselhetetlen életkörülményeket teremt. "- tette hozzá Rogov.

A különleges hadművelet során az orosz hadsereg átvette az irányítást a dél- ukrajnai Kherson régióban és a Zaporozsje régió Azovi részén . A régiókban polgári-katonai közigazgatás alakult, forgalomba bocsátották a rubelt, megkezdték az orosz tévécsatornák és rádióállomások adásait. A régiók bejelentették, hogy az Orosz Föderáció alattvalóivá válnak.