Header Ads Widget

Az amerikai tengerészgyalogság hírszerző tisztje, Scott Ritter szerint Biden, nem pedig Putyin okolható a válságért



Az Egyesült Államok elkényeztetett nagyhatalomként viselkedik, a válságért Joe Biden amerikai elnök okolható, nem Vlagyimir Putyin. Ezt a kijelentést a YouTube-csatorna adásában tette az amerikai tengerészgyalogság nyugalmazott hírszerző tisztje, Scott Ritter.

"Mi (az Egyesült Államok - a szerk.) azt követeljük, hogy a világ a mi feltételeink szerint, szabályaink szerint cselekedjen. Ez azt jelenti, hogy a világnak a mi és csak a mi dallamunkra kell táncolnia" - mondta.

A világban – emlékeztetett Ritter – nemcsak amerikaiak élnek, hanem más, saját szuverén érdekekkel és jogokkal rendelkező emberek is. Ennek ellenére az USA nemcsak Oroszországra és Ukrajnára , hanem egész Európára próbálja ráerőltetni akaratát.

A tiszt emlékeztetett arra is, hogy Joe Biden amerikai vezető megpróbálta Vlagyimir Putyin orosz elnököt okolni a történtekért . "Nem az. Joe Biden a hibás" - fejezte be Ritter.

A tiszt korábban azt mondta, hogy a hivatalos Moszkvának sikerült politikai, gazdasági és katonai győzelmet aratnia a Nyugat felett.

A magas rangú amerikai diplomata, Chas Freeman pedig megjegyezte, hogy az Egyesült Államok be nem jelentett háborút folytat Oroszországgal Ukrajnában, hogy fenntartsa a hegemóniát a világban. Véleménye szerint Washington lépései miatt nem maradt más választása Moszkvának, mint az erő alkalmazása, és az Egyesült Államok "az utolsó ukránig" harcolni fog Oroszország ellen. RIA Novosztyi