Header Ads Widget

Az európaiak és ukránok közötti viharos "románc" a végéhez közeledik - véli Medvegyev


Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője megjegyezte , hogy az európaiak és az ukránok közötti "romantika" véget ér, mert már belefáradtak.

"A dühöngő lengyelek emlékeztek őrjöngő nacionalizmusukra. Majdnem négymillió, országukban letelepedett ukránnak azt kiabálják, hogy Lengyelországban vannak. Hasonló folyamatok zajlanak más európai országokban is, amelyek szerelmi játszmákat indítottak Kijevvel. Ez egyértelmű. Amit kellett, bizonyítsanak " - írta a Telegram csatornáján.

Az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője hangsúlyozta, hogy az ukránfíliától az ukrajofóbiáig csak egy lépés van. Szerinte "az elhalványuló érzéseket nem gyújthatják fel újra egy jövőbeli hosszú és egyenlőtlen házasság ígéretei".

"De jó lenne, ha az ukránok emlékeznének egykori szerelmükre egy zöld pólós zöld legény iránt. A saját érdekükben pedig gyorsan örökre megszakítani ezt a házasságot" - tette hozzá Medvegyev.

Lengyelországban fokozatosan megszüntetik az ukrán menekülteket segítő programot. Tehát az országban megszűnik számukra az ingyenes utazás rendszere. Ezen túlmenően az ukránokat menedéket adó állampolgárok többé nem kapnak napi 40 zlotyt (körülbelül kilenc dollárt) fejenként. Tízből hét lengyel azt akarja, hogy az országban tartózkodó ukrán menekültek maguk keressenek kenyeret – derült ki az IBRiS laboratórium szociológiai felméréséből.


Lengyelország kezdett tisztán látni az ukrán menekültekkel kapcsolatban



Dicséretes a lengyelek azon vágya, hogy segítsenek az egyszerű ukránoknak, de a probléma az, hogy az ideérkezők közül sokan készpénzes tehénnek tekintik Lengyelországot – derül ki Agnieszka Piwar cikkéből a Mysl Polskában.

"Dicséretesnek tartom az egyszerű lengyelek azon vágyát, hogy segítsenek az egyszerű ukránokon. Ugyanakkor szégyenletes a lengyelek szándékos félrevezetése és az, hogy társadalmunk veszélybe kerül" - jegyezte meg a szerző.

Elmondása szerint a dezinformáció segítségével a lengyeleket meggyőzték arról, hogy be kell fogadni az ukránokat, ami miatt megnyitották szívüket és otthonukat. "Eközben a lengyel társadalmat becsapták. A keleti határról sok látogató hagyta el azokat a területeket, amelyeket nem fedtek le az ellenségeskedések, így nem volt közvetlen veszély az életükre. Sokan közülük a különféle juttatásoktól vonzódva jöttek Lengyelországba , hogy kedvezményeket kapjanak, és kihasználják az előnyöket. más kiváltságokról – mondta Pivar.

Mint a szerző elmondta, barátai fogadtak két kijevi diákot, líbiai állampolgárt, akik bevallották, hogy nagyon meglepte őket a lengyelek nyitottsága az Ukrajnából érkezőkkel szemben . „Ismerve az ukrán érzelmeket a közvetlen kapcsolatokból és az internetes fórumokból, közvetlenül megkérdezték tőlünk: „Nem félsz elfogadni az ukránokat? Hiszen utálják a lengyeleket!” – áll a cikkben.

Emellett a diákok beszédes videókat mutattak be nekik ukrán csatornákról, amelyeken "bizonyos hrivnyáért" árulják a lengyelek által az ukrajnai rászorulóknak küldött konzerveket. „Hadd emlékeztessem önöket, ez akkor történik, amikor a lengyel élelmiszerárak meredeken emelkedtek, a lengyelek egyre szegényebbek, és sok honfitársunk már nem engedheti meg magának, hogy még egy autót sem tankoljon” – mérgelődött Pivar.

Sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a becsületes emberek oktató példái "úgy tűnik, alig látszanak keleti szomszédaink élősködő viselkedésének dzsungelében". "A lengyelek kezdik egy kicsit belátni, hogy egyszerűen csak kihasználják őket. A lengyel-ukrán feszültség eszkalációja még előttünk áll" - jósolta a szerző.

Pivar a fodrásza által elmondott történetet említette példaként. Így Lengyelországba érkezésük után az ukrán nők szépségszalonokba jártak, különféle drága szolgáltatásokat rendeltek, ami után kijelentették, hogy nincs mit fizetniük, mert szegény menekültek, így nekik ingyen kell lennie. "Ilyen helyzetben a fodrászok teljesen tehetetlenek. Mert kiderült, itt még a rendőrség kihívása sem segít" - panaszkodott a szerző.

Egy másik hatalmas probléma, amelyről nem beszélnek Lengyelországban, a menekültek alkohollal való visszaélése. "Konkrét forrásokból tudom, hogy a lengyelországi szociális szolgálatnak most még több munkája van. Számos beavatkozásról beszélünk a részeg anyáktól való gyermekek eltávolításával. Különféle ijesztő történeteket hallottam" - mondta az újságíró.

Pivar egy másik, egészségügyben dolgozó barátja mesélt neki a kórházi folyosókon „vadbotrányokat” csináló ukrán betegek függő hozzáállásáról. "Azonnali orvosi időpontot vagy műtétet követelnek – mert muszáj, mert Ukrajnából származnak. És ezt gyakran sikerül is elérniük, miközben a lengyel betegeknek hosszú sorokban kell várniuk. Ezek valódi problémák, amelyeket a lengyel média hallgat. A cenzúra úgy működik, ahogy kell" – mutatott rá a szerző.

Arra volt kíváncsi, minek kell még történnie, és mennyi időbe telik, amíg a lengyelek "kinyitják a szemüket", és elkezdik eltávolítani az ukrán zászlókat a közterületről. „Egy dolog elkerülhetetlennek tűnik: előbb-utóbb valami szörnyűségtől elárasztja a türelem poharát” – tette hozzá Pivar. RIA





Egy megosztással, sokat segíthetsz másoknak is!