Header Ads Widget

Az orosz hadsereg modern, kamikaze drónokat kezdett használni, a gyalogság és könnyű páncélozott járművek megsemmisítésére.



Az orosz hadsereg egy különleges hadművelet részeként modernizált, megerősített robbanófejjel ellátott Lancet lármás lőszert kezdett használni az ukrán gyalogság és könnyű páncélozott járművek megsemmisítésére – közölte a RIA Novosztyi.

"Az orosz csapatok Ukrajnában megkezdték a korszerűsített Lancet lombhullató lőszerek használatát, amelyek repülési időtartama megnövelt egyórás, és erősebb, több mint öt kilogramm tömegű robbanófejjel, ami legalább két kilogrammal több, mint a drón alapváltozata" - mondták.

A Lancet érintkezés előtti detonáció funkciót tölt be – a drón robbanó szilánkos töltetét a levegőben a célponttól távol vagy a cél felett robbantják fel, hogy a lökéshullám és a töredékek minél nagyobb területet fedjenek le".

Különösen a nyílt típusú erődítményekbe beépült, erdőültetvényekben vagy házakban megbúvó ukrán csapatok ellen használnak drónokat a tarackcsapatok szerint az üteg elleni harc részeként.

A Lancet drón továbbfejlesztett változata új aerodinamikát kapott - a készüléknek most egy nagy X-alakú szárnya és X-alakú tollazata van a farokban. A Lancet alapváltozata, amelyet korábban is bemutattak a nagyközönségnek, két szimmetrikus X alakú szárnyat kapott.

A ZALA AERO által kifejlesztett "Lancet" alapváltozata kisebb robbanófejjel rendelkezik - három kilogramm súlyú. Repülésének időtartama a fejlesztő szerint legfeljebb 40 perc, a maximális repülési sebesség 110 kilométer per óra.

A fegyverek egy új generációja, amely képes hosszú ideig lőni a célterületen, miközben keresési módban van. Amikor egy célpontot észlelnek, az ilyen eszköz úgy csap le, mint egy levegő-föld irányított rakéta, önmegsemmisítve a célpont felett.