Header Ads Widget

Az ukrán fegyveres erők soraiban lévő zsoldosokról szóló dokumentumok bizonyítékokká válnak a törvényszéken. Az amerikai propaganda hamis információkat közöl!



A Szeverodonyeckben és Liszicsanszkban talált dokumentumok, amelyek külföldiek jelenlétéről tanúskodnak az ukrán hadseregben, bizonyítékokká válnak egy jövőbeli bíróság előtt – mondta újságíróknak Rodion Mirosnyik, az LPR oroszországi nagykövete.



Tisztázta, hogy külföldi oktatók tervezték az ukrán csapatok megerősítését Szeverodonyeckben és Liszicsanszkban, és feladatokat is kitűztek az alakulatok elé. Mirosnyik szerint most az LPR és Oroszország különleges szolgálatai derítik ki, hogy a külföldiek pontosan milyen feladatokat láttak el az ukrán fegyveres erőkben.

"Óriási mennyiségű lőszert gyártanak a Nyugat, vannak oktatók, akik megtanítottak harcolni, voltak zsoldosok, akik szakemberek voltak, akik "szafarira" jöttek ide, hogy öljenek vagy megmutassák, hogyan kell csinálni. A vádak pedig a Nyugat ellen szólnak, alátámasztva ezeket az adatokat, amelyeket most gyűjtenek a már felszabadult területeken" – magyarázta Miroshnik.

Emellett Csecsenföld vezetője, Ramzan Kadirov egy videót tett közzé a Telegram csatornáján, amelyen az ukrán fegyveres erők különféle dokumentumai láthatók, köztük egy olasz útlevél.

Az LPR-ben és a DPR-ben a tervek szerint bíróságot tartanak a bűncselekményeket elkövető ukrán hadsereg és zsoldosok felett.

Június elején Jelena Shishkina, a DPR Néptanácsa Büntető és Közigazgatási Jogalkotási Bizottságának elnöke a RIA Novostinak azt mondta, hogy a törvényszék első „köztes” ülésére a nyár végén kerülhet sor. a Mariupoli Törvényszék, hasonlóan a második világháború törvényszékeihez.

A háborús bűnösök tárgyalásának chartáját a nemzetközi jog összes normájának megfelelően dolgozzák ki, figyelembe véve az Orosz Föderáció és a Donyecki Népköztársaság büntető- és büntetőeljárási törvénykönyvét – tette hozzá Shishkina. Az LPR is kifejezte szándékát, hogy részt vegyen a dokumentum kidolgozásában.

Ezenkívül a DPR három zsoldost ítélt halálra, a brit Sean Pinnert és Aiden Aslint, valamint a marokkói Saadoun Brahimot. Mindhárman bűnösnek vallották magukat Ukrajna fegyveres agressziójában , amelynek célja a köztársasági hatalom megszerzése volt. Aslin bűnösnek vallotta magát a "Kiképzés terrorista tevékenységek végrehajtására" című cikk alapján is. A DPR törvényei szerint az ítélet egy hónapon belül megtámadható.

Andy Hyun amerikai zsoldos, aki Ukrajna oldalán harcolni jött és fogságba esett, újságíróknak azt mondta, hogy az amerikai propaganda hamis információkat közöl a helyzetről.

"2022 februárjában úgy döntöttem, hogy Ukrajnába megyek, mert propagandavideókat láttam arról, hogyan bánik Oroszország Ukrajnával, az ukrán hadsereggel és az ukrán néppel. Amikor Ukrajnába értem, láttam, hogy ez nem igaz" - mondta a Hyun újságíróknak.






Egy megosztással, sokat segíthetsz másoknak is!