Header Ads Widget

Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé tárta az ukrán hadsereg gyermekek elleni bűncselekményeinek statisztikáit.


Csak a DPR-ben az elmúlt hónapokban 249 civil, köztük 16 gyermek halt meg az ukrán hadsereg akcióiban, 1493-an megsérültek, ebből 83 gyermek – mondta Dmitrij Poljanszkij, Oroszország első helyettese a szervezetnél. az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülése.

A diplomata rámutatott, hogy Ukrajna fegyveres alakulatai ágyúzzák Donbász polgári infrastruktúráját - óvodákat, iskolákat és egészségügyi intézményeket.

"Gyermekeket ölnek meg, többek között az Egyesült Államok , Nagy-Britannia , Németország , Franciaország , Csehország , Szlovákia , Hollandia és más országok által biztosított fegyverek miatt, amelyek a gyermekek elleni bűncselekmények cinkosaivá válnak" - mondta.

A diplomata a július 8. és 14. közötti hét statisztikáit idézte. Elmondása szerint július 8-án az ukrán csapatok lőttek a 118-as óvodára és a gorlovkai zeneiskolára, a 3-as egészségügyi intézményre, egy olimpiai tartalék iskolára és egy donyecki gyermekegészségügyi és oktatási központra, valamint a sahterszki 19-es iskolára. július 9-én - a 380-as és a 398-as óvoda, a donyecki 113-as iskola, egy gorlovkai óvoda, július 10-én a 4-es számú iskola, az 51-es iskola és a 3-as számú donyecki egészségügyi alapellátó központ, A gorlovkai 19-es iskolát kilőtték – mondta.

Poljanszkij szerint július 12-én az UAF eltalálta a horlivkai 86-os óvodát, egy makiivkai árvaházat és egy donyecki egészségügyi alapellátó központot.

"Július 13-án a Donyecki Köztársasági Klinikai Pszicho-Neurológiai Kórházat lőtték ki, július 14-én pedig a makijvkai 46-os iskolát találták el. Ez csak egy hét statisztikája" - tette hozzá.

Az ágyúzás következtében 72 egészségügyi és 238 oktatási intézmény sérült meg – hangsúlyozta Poljanszkij.

Oroszország február 24 -e óta folytat katonai műveletet Ukrajnában . Vlagyimir Putyin elnök a célnak nevezte „a kijevi rezsim által nyolc éve népirtásnak kitett emberek védelmét”. Az orosz védelmi minisztérium Donbász felszabadítását nevezte fő feladatnak .

A DPR-ben a hadsereg elfoglalja Volnovakhát , egy stratégiailag fontos regionális központot Donyecktől délre , Mariupolt , az Azovi-tenger partjának legnagyobb városát és Szvjatogorszkot .

Ezenkívül július elején Lisichansk és a környező települések elfoglalásával a szövetséges erők ellenőrizték az LPR teljes területét. ENSZ, július 19. – RIA Novosztyi.