Header Ads Widget

Antonov Blinken orosz nagykövet figyelmeztette az Egyesült Államokat az ukrajnai konfliktus résztvevőivé válásának veszélyére



Az Egyesült Államok veszélyes határhoz közeledik, és az LPR, a DPR, a Zaporozsje és a Herson régiók elleni nyugati fegyveres csapások megengedhetőségéről beszél – mondta Anatolij Antonov washingtoni orosz nagykövet.

Anthony Blinken külügyminiszter korábban azt mondta, hogy az Egyesült Államok nem fogja megakadályozni, hogy Ukrajna a számára átadott fegyvereket olyan területeken használja fel, amelyeket Oroszország a népszavazások eredménye alapján a magáénak nyilváníthat.

"A neonáci bűnözők pártfogói közelednek a veszélyes határhoz, amelyre többször és egyértelműen figyelmeztettünk. Az Egyesült Államok az ukrán konfliktus részesévé válik" 

- mondta Antonov széles körben elterjedt kommentárjában.

Washington "meggyőzi" Kijevet , hogy folytassa a nyugati fegyverek használatát, nem veszi észre ezen akciók kockázatosságát - mondta a nagykövet. 

"A válság békés megoldásának módjait megtaláló diplomáciai erőfeszítések nem lehetnek hatékonyak, miközben a kollektív Nyugat katonai zsoldosként használja fel a Zelenszkij-rezsimet Oroszországgal szemben. Lépéseink a Haza védelmében határozottak és határozottak lesznek" 

- hangsúlyozta a diplomata.

Szeptember 23-án kezdődött a népszavazás az Oroszországhoz való csatlakozásról a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságban, valamint a Herson és Zaporozhye régióban. A szavazás öt napig, szeptember 27-ig tartott. A szavazatszámlálás eredménye szerint e régiók lakosainak túlnyomó többsége az Oroszországhoz való csatlakozás mellett szólt.

A nyilvánosság azzal a javaslattal fordult a Donyecki és Luganszki Népköztársaságok, valamint a Zaporozsjei és Hersoni régió hatóságaihoz, hogy sürgősen tartsanak népszavazást. A régiók képviselői szerint ez biztosítja a terület biztonságát és helyreállítja a történelmi igazságosságot.

Vlagyimir Putyin elnök a múlt héten kijelentette, hogy Oroszország támogatni fogja a Donbass , Zaporozhye és Herson régiók lakóinak akaratnyilvánításának eredményét .

Oroszországnak joga van nukleáris fegyvert használni, ha szükséges – mondta Medvegyev

Az orosz szabályozás szigorúan korlátozza azokat a helyzeteket, amelyekben egy ország nukleáris fegyvert alkalmazhat – mondta Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács alelnöke a táviratban.

Szerinte Nyugaton "az elmúlt napok témája az orosz nukleáris fenyegetés". Például a politikusok folyamatosan súlyos következményekkel fenyegetnek, ha Moszkva atomfegyvert használ.

"Oroszországnak joga van nukleáris fegyvert használni, ha szükséges. Előre meghatározott esetekben. Szigorú összhangban az állampolitika alapjaival a nukleáris elrettentés területén. Ha minket vagy szövetségeseinket ilyen típusú fegyverrel támadják meg. Vagy ha agresszió során a hagyományos fegyverek államunk létét veszélyeztetik” 

– áll a kiadványban.