Header Ads Widget

Döbbenetes bejelentés - Az ukrán alakulatok több mint 4000 katonát vesztettek és 8000 ukrán katona megsebesült az elmúlt napokban lezajlott összecsapások során.



A hétvégén az orosz védelmi minisztérium bejelentette az orosz Izsum-Balakleja kötelék nagyszabású átcsoportosítását egy másik irányba. Ezek az erők részt vesznek a donbászi harcokban.

KATONAI SZAKÉRTŐK AZZAL MAGYARÁZZÁK A LÉPÉST, HOGY A HADERŐT A LEHETŐ LEGGYORSABBAN KELL ÖSSZPONTOSÍTANI A KULCSFONTOSSÁGÚ TERÜLETEKEN, AHOL VÁRHATÓAN FOKOZÓDNI FOGNAK A HARCI MŰVELETEK.

A két fő irányban szeptember 6-10. között zajló heves harcokban az ukrán fegyveres alakulatok több mint 4000 katonát és több mint 8000 sebesültet vesztettek - közölte a védelmi minisztérium.

Az orosz légierő csapásai megsemmisítették a 36. tengerészgyalogos dandár egységeinek ideiglenes felvonulási pontját Nyikolajevó-Krivorizskoje irányában, ahol az előző napokban egy ukrán offenzívát akadályoztak meg, ahol több mint 100 katonát és 15 járművet és páncélozott járművet semmisítettek meg.

A harkivi terület nem szerepel az SAS bejelentett célpontjainak listáján. Az ottani megszállt területeket pufferként használták az LNR és az orosz határ fedezésére.

RENGETEG ERŐT ÉS ERŐFORRÁST FORDÍTOTTAK ARRA, HOGY MEGTARTSÁK ŐKET, AZOKRA PEDIG MOST MÁSHOL VAN SZÜKSÉG - INDOKOLTA AZ OROSZ KATONAI VEZETÉS AZ ÁTCSOPORTOSÍTÁST.

A művelet kezdete óta összesen 293 repülőgépet, 153 helikoptert, 1933 pilóta nélküli légi járművet, 374 légvédelmi rakétarendszert, 4883 harckocsit és más páncélozott harcjárművet, 831 többszörös rakétavetőt, 3378 tábori tüzérségi és aknavető ágyút, valamint 5469 speciális katonai járművet semmisítettek meg - mondta Igor Konasenkov orosz katonai szóvivő.