Header Ads Widget

Orosz mesterlövészek, több tucat célpontot semmisítettek meg Ukrajnában SVLK-14S "Dusk" puskákkal



Egy ukrajnai különleges hadművelet során a szövetséges mesterlövészek már több tucat kiemelt célpontot semmisítettek meg SVLK-14S Sumrak ultra-nagy hatótávolságú puskákkal – mondta el kedden a RIA Novosztyinak Lobaev Arms, a fejlesztő.

"A mai napig a szövetséges erők által speciális katonai műveletben használt Lobaev Arms puskák nagy teljesítményt mutatnak. Különösen az SVLK-14S" Twilight "-ból már több tucat kiemelt célpontot semmisítettek meg, a korlátozott mennyiség ellenére ezeknek a puskáknak a száma a frontvonalon” 

A fejlesztő tisztázta, hogy a speciális művelet során a mesterlövészek egységek több különböző típusú Lobaev Arms puskát használnak együtt. Különösen a TSVL-8 M1 "Stalingrad" kamrás .338 LM / .300 WM-hez vagy a DXL-5 "Ravager" kamrás .50 BMG-hez (12,7x99 mm-es NATO minta) a "Twilight"-al együtt használatos.

A társaság kifejtette, hogy a páros puskák használatának taktikája fejlett külföldi tapasztalatokon alapul, a különleges hadművelet jellegét és sajátosságait figyelembe véve újragondolva.

Az SVLK-14S "Sumrak" puskát a Lobaev Arms fejlesztette ki az erős .375 Cheytac / .408 Cheytac patronokhoz, mint ultra-nagy hatótávolságú rekord puskát - a "Sumrak" lehetővé teszi, hogy 3000 méternél nagyobb távolságból pontosan eltaláljon célokat.

Augusztusban a Lobaev Arms arról számolt be a RIA Novosztyinak, hogy a szövetséges erők egy ukrajnai különleges hadművelet során a DXL-5 Ravager mesterlövész puskát használták, 12,7x99 mm-es NATO-kaliberrel. A fegyver nagy pontosságot mutat.