Header Ads Widget

Illegális bevándorlók foglalják el az üres lakásokat Milánóban, miközben nő a bűnözés és az önkormányzati illetve a magánépületekben történő házfoglalások száma is.



A nemrég nyilvánosságra hozott adatokból kiderült, hogy a nagyváros több mint háromezer elfoglalt lakásának 67 százalékát migránsok birtokolják.

Az olasz nagyvárosban, Milánóban 3114 köztulajdonban lévő lakásban jelenleg is olyanok laknak, akiknek erre semmilyen engedélyük sincs. A lakásfoglalók 67 százaléka pedig külföldi, bevándorló hátterű személy. A biztonságért felelős regionális tanácsos a város vezetőjét hibáztatja a kialakult helyzetért, szerinte az önkormányzat nem felügyeli és ellenőrzi megfelelően a közterületeket illetve a saját ingatlanjait. A nem megfelelő biztonsági intézkedések hatására pedig csökken a polgárok biztonságérzete, nő a bűnözés és az önkormányzati illetve a magánépületekben történő házfoglalások száma is. Lombardia régió biztonsági tanácsosa, Romano La Russa által kért legfrissebb jelentés szerint 2012 óta folyamatosan növekszik az illegálisan elfoglalt lakások száma.

Milánóban több ezer illegális lakásfoglalási eset van, egyesek zárakat törnek fel, hogy birtokba vegyék azokat az ingatlanokat, ahol a törvényes bérlők hosszabb ideig távol vannak, mások pedig üresen álló ingatlanokat keresnek. Sok esetben ezek nem egyszerűen ideiglenes jellegűek: van, amikor az emberek évek óta zavartalanul élnek az elfoglalt házakban, amelyeket időközben berendeztek és úgy élnek ott, mintha a saját ingatlanjuk lenne.

“A Milánói Lakásügyi Hivatal (ALER) a végsőkig mozgósítja az erőit, hogy ellenőrizze a város legproblémásabb munkásnegyedeit, annak ellenére, hogy az ilyen esetekben az illetékes hatóság a helyi rendőrség lenne, amely a polgármester jóváhagyásának köszönhetően távol tartja magát az ilyen esetektől, mintha az ingatlanok a város szabad zónái lennének, amiket bárki birtokba vehet”

– magyarázta Romano La Russa.


Fotó: Olasz rendőrök afrikai bevándorlókat igazoltatnak egy biztonsági ellenőrzés során Milánó főpályaudvaránál FORRÁS: MTI/EPA/ANSA/DANIEL DAL ZENNARO

LOPAKODÓ NÉPIRTÁS EURÓPA NÉPEI ELLEN - COUDENHOVE-KALERGI TERV. Részletek