Header Ads Widget

A San Franciscó-i rendőrség fontolóra veszi, hogy a robotok "halálos erőt" alkalmazzanak



A San Franciscó-i rendőrkapitányság új politikát javasol, amely engedélyt adna a robotoknak az ölésre, amint arról korábban a Mission Local (viaEngadget) beszámolt. A politikatervezet, amely felvázolja, hogy az SFPD hogyan használhat katonai stílusú fegyvereket, kimondja, hogy a robotok "halálos erőként használhatók, ha a nyilvánosság vagy a tisztek életének elvesztésének kockázata küszöbön áll, és meghaladja minden más erőlehetőséget".




Amint arról a Mission Local beszámolt, a város felügyelőbizottságának tagjai hetek óta felülvizsgálják az új felszerelési politikát. A tervezet eredeti változata nem tartalmazott semmilyen nyelvezetet a robotok halálos erő alkalmazásával kapcsolatban, amíg Aaron Peskin, a város felügyelőbizottságának dékánja kezdetben hozzátette, hogy "a robotok nem használhatók erőszak alkalmazásaként senki ellen".

Az SFPD azonban visszaadta a tervezetet egy pirosvonallal, amely átlépte Peskin kiegészítését, és helyettesítette azt azzal a vonallal, amely felhatalmazza a robotokat a gyanúsítottak megölésére. A Mission Local szerint Peskin végül úgy döntött, hogy elfogadja a változtatást, mert "lehetnek olyan forgatókönyvek, ahol a halálos erő bevetése volt az egyetlen lehetőség". San Francisco szabálybizottsága a múlt héten egyhangúlag jóváhagyta a tervezet egy változatát, amely november 29-én kerül a felügyelőtanács elé.

"Az SFPD-nek mindig is megvolt a képessége arra, hogy halálos erőt alkalmazzon, amikor a nyilvánosság vagy a tisztek életének elvesztésének kockázata küszöbön áll, és meghaladja a rendelkezésre álló egyéb erőlehetőségeket" Részletek


 KAPCSOLÓDÓ CIKK 


Intelligens robotok, melyek bármilyen feladat végrehajtására képesek! Nem csupán munka feladatok elvégzésére lesznek robotok, hanem harci, katonai, rendőrségi feladatok végrehajtására is. Nem mondanak nemet, nem kérnek fizetést, nincs szükségük élelmiszerre, nem lehet feljelenteni őket, nem érdekli őket, hogy ki milyen rasszhoz tartozik, és bármilyen feladat végrehajtására képesek lesznek, bárhol, bármikor, bárki ellen. Most már érted miért lettünk fölöslegesek a világ urai számára, és miről szólnak a mai korlátozások, a környezetvédelem, a kényszeroltások, zsarolások és a gazdaság tönkretétele? Videók