Header Ads Widget

Az amerikai kongresszus leendő republikánus vezetői vizsgálatot kezdeményeznek az elnök érintettségéről fia külföldi üzleti ügyleteiben



Joe Biden amerikai elnök közvetlen részvételét is vizsgálnák fia tengerentúli üzleti ügyeiben az amerikai képviselőház több bizottságának leendő republikánus elnökei - hangzott el sajtótájékoztatójukon csütörtökön Washingtonban.

James Comer, az alsóház felügyeleti bizottságának következő elnöke és Jim Jordan, a jogalkotási bizottság leendő vezetője azt követően tartott sajtóértekezletet, hogy nyilvánosságra kerültek az elnök fiának, Hunter Bidennek az üzleti tevékenységéről szóló republikánus vizsgálat előzetes megállapításai.

James Comer informátorokra hivatkozva azt mondta, hogy a Biden család gyarapodott, és tagjai milliomossá váltak a családhoz tartozás okán.

A jobboldali politikus arról a feltételezésről is beszélt, miszerint Hunter Biden és Joe Biden részt vett jogellenes nemzetközi ügyletekben. A republikánus vizsgálat szerint bizonyítékot tártak fel az Egyesült Államok kárára bűnszövetkezetben elkövetett csalásra, banki csalásra, a külföldi ügynökök regisztrációjára vonatkozó törvény (FARA) megsértésére, valamint pénzmosásra, adócsalásra és egyéb bűncselekményekre.

Az Egyesült Államok törvényhozásának alsóházában a múlt heti választásokon a republikánusok többséget szereztek, így a képviselőházi bizottságok elnöki pozíciója őket illeti. MTI


 KAPCSOLÓDÓ CIKK 


A republikánusok nyomozást jelentenek be Joe Biden ellen. Joe Biden ellen a következő bűncselekmények miatt kell nyomozást indítani:


  • Összeesküvés vagy csalás az Egyesült Államok ellen
  • Telecom Fraud és Telecom Fraud Conspiracy
  • A külföldi ügynökök nyilvántartásba vételéről szóló törvény megsértése
  • A külföldi korrupcióellenes törvény megsértése
  • Az emberkereskedelem áldozatainak védelméről szóló törvény megsértése,
  • Adócsalás
  • Pénzmosás és összeesküvés a pénzmosásra



Joe Biden amerikai elnök fia, Hunter Biden is érintett volt az ukrán gabonaexportban. Részletek