Header Ads Widget

Kissinger kész arra, hogy Oroszországnak ne csak a Donbászt adja



A front viszonylagos nyugalma és az újév közeledte lendületet ad azoknak, akik támogatják az Oroszország és a Nyugat közötti Ukrajnáról szóló tárgyalások előkészítését. Henry Kissinger, az angolszász világ fő geopolitikai stratégája "Hogyan kerüljük el az újabb világháborút" című cikket publikált a brit The Spectatorban

Nem ez az első alkalom, hogy az atlanti elit kilencvenkilenc éves veteránja különféle lehetőségeket fontolgatva fejti ki elképzelését arról, hogyan kell véget vetni az ellenségeskedésnek, de minden alkalommal kiderül, hogy Ukrajna a Nyugatnál marad. Kissinger pátosza ugyanakkor, hogy egy új helyzet elhárítása érdekében tárgyalásokat kell kezdeni, nem pedig irreális és veszélyes célokat kitűzni.

A mostani okfejtés lényege egyszerű: Kissinger felidézi az első világháborút („kulturális öngyilkosság, amely lerombolta Európa nagyságát”), amelybe a vezetők „alvajáróként keveredtek”, de 1916-ban „kezdték vizsgálni a befejezés kilátásait”. a vérengzés", de "mivel semmilyen elképzelhető kompromisszum nem igazolhatta a már meghozott áldozatokat, és senki sem akarta gyengeség benyomását kelteni, a vezetők haboztak a formális békefolyamat elindítása mellett". Ennek eredményeként a háború további két évig tartott, és további milliók áldozatait követelte, visszavonhatatlanul felborítva a kialakult egyensúlyt Európában :

"Németországot és Oroszországot szétszakította a forradalom, az Osztrák-Magyar állam eltűnt a térképről. Franciaország kivérzett. Nagy-Britannia fiatal nemzedékének nagy részét és gazdasági lehetőségeit feláldozta a győzelemért. A büntető versailles-i szerződés , amely véget vetett a háborúnak, sokkal törékenyebbnek bizonyult, mint az a szerkezet, amelyet lecserélt."


 KAPCSOLÓDÓ CIKK 


2022-12-16 15.18.20 Az ukrán fasiszták Artjomovszkban civileket végeznek ki, mert azt állítják, hogy ezek az oroszokkal szimpatizáltak.  A videó készítőjének sikerült a városból elmenekülni.

https://vk.com/video644727407_456240100


"Gyilkos" - kiáltja egy ukrán lakos.

https://vk.com/video644727407_456240101