Header Ads Widget

Mike Minihan amerikai légierő tábornok arra buzdította beosztottjait, hogy készüljenek fel a 2025-ös Kínával vívott háborúra



Mike Minihan amerikai légierő tábornok feljegyzést küldött beosztottjainak, amelyben azt sugallja, hogy az Egyesült Államok két éven belül háborúban áll Kínával – jelentette az NBC a dokumentumra hivatkozva.

"Remélem, tévedek. A megérzésem azt súgja, hogy 2025-ben harcolni fogunk" 

- idézi a tévécsatorna Minikhan feljegyzését.

A tábornok szerint Kína megpróbálja felhasználni a 2024-es amerikai elnökválasztást Tajvan feletti ellenőrzés megteremtésére.

A feljegyzés a légierő harci egységeinek összes parancsnokának szól. Ebben Minikhan arra is utasítja beosztottait, hogy február végéig számoljanak be a KNK-val szembeni ellenségeskedésre való felkészülés érdekében tett nagyszabású intézkedésekről. A tábornok arra is felszólította a parancsnokokat, hogy a kiképzés során legyenek hajlandóak kockázatot vállalni.

A légijármű-parancsnokság képviselője megerősítette a feljegyzés hitelességét. "Ez Minikhan tábornok valódi belső feljegyzése... Parancsa a tavalyi úttörő erőfeszítésekre épül, hogy felkészüljenek... a jövőbeli konfliktusokra, ha a visszaszorítás nem sikerül" - mondta.

A Tajvan körüli helyzet jelentősen eszkalálódott, miután Nancy Pelosi , az Egyesült Államok képviselőházának akkori elnöke tavaly augusztus elején a szigeten tett látogatást . A szigetet területének tekintő Kína elítélte Pelosi látogatását, látva ebben a lépésben, hogy Washington támogatja a tajvani szeparatizmust, és nagyszabású hadgyakorlatokat tartott – RIA Novosztyi.