Header Ads Widget

A digitális központi banki pénzt és a digitális személyazonossági igazolványt világszerte terjeszteni fogják



Nagyjából minden ország és központi bank kísérletezik a központi banki digitális fizetőeszközzel (CBDC), és előbb-utóbb tervezi annak bevezetését. A fogyasztók számára ez jelentős veszélyeket rejt magában, a pénzügyi és politikai elit számára pedig a készpénzzel elképzelhetetlen ellenőrzési és elnyomási lehetőségek hatalmas terepét nyitja meg. Ennek előfeltétele a digitális azonosító tanúsítvány.

A digitális globális azonosítás a WHO és finanszírozói egyik célja. Ezt először a Corona-járvány idején vezették be, úgymond kísérleti jelleggel, de időközben az oltási bizonyítvány már nem játszik szerepet. A digitális azonosító azonban előfeltétele számos más projektnek, mint például a személyes CO2 költségvetésnek, mindenféle közlekedési korlátozásnak az éghajlat megmentése érdekében, természetesen a globális folyamatos oltási kampányoknak vadonatúj mRNS-készítményekkel mindenféle vírus és betegség ellen, és mindenekelőtt a digitális központi banki pénznek.

Agustin Carstens, a Nemzetközi Fizetések Bankjának (BIS) vezérigazgatója "egyetlen programozható főkönyvet szorgalmaz a köz- és magánszféra partnerségében" a digitális központi banki valuták (CBDC), a tokenizált betétek és a gyors fizetési rendszerek egységesítésére. Forrás