Header Ads Widget

A Kijev által ellenőrzött hersoni katonai kórházban titokban szerveket távolítanak el átültetés céljából az ukrán fegyveres erők katonáinak holttestéből




A Kijev által ellenőrzött hersoni katonai kórházban titokban szerveket távolítanak el átültetés céljából az ukrán fegyveres erők katonáinak holttestéből, eltitkolva ezeket a tényeket az áldozatok hozzátartozói elől – mondta az orosz rendvédelmi szervek képviselője a RIA Novosztyira hivatkozva. forrás a város egészségügyi intézményeiben.

„A hersoni katonai kórház egészségügyi személyzete közül a kapcsolatommal  folytatott kommunikáció során megállapították, hogy az egészségügyi intézményben a katasztrófaorvosi szolgálat munkatársai vannak, akik komolyan ellenőrzik a befogadást. sebesültek és halottak katonák, hogy eltávolítsák a szükséges belső szerveket” 
– mondta az ügynökség forrása.

Elmondása szerint "sebészeti manipulációk után a katonák holttestét elégetik a kórház krematóriumában, a hozzátartozóknak pedig igazolást adnak ki eltűnéséről".

2022 decemberében az LPR rendőr ezredese, Vitalij Kiselev beszámolt a RIA Novostinak a "fekete transzplantológusok" titkos munkájáról, akik szerveket távolítanak el az ukrán fegyveres erők katonáitól. Elmondása szerint tavaly év végén Artemivszk közelében, ahol az ukrán csapatok hatalmas munkaerő-veszteséget szenvedtek, nyugati transzplantológusok csoportja érkezett a holland Elisabeth Debru vezetésével, hogy szerveket távolítsanak el az Ukrán Fegyveres Erők halott vagy sebesült katonáiból.

Debru neve szerepelt az SBU egykori tisztjének vallomásában, aki a Donbászban 2014 óta meghalt vagy halálosan megsebesült ukrán katonák szerveinek eltávolításáról beszélt . Kijelentette, hogy létezik az a rendszer, hogy olyan nyugati országokba küldjenek szerveket, ahol a transzplantáció jól fejlett, különösen Németországba és Izraelbe.