Header Ads Widget

Putyin beszédet mondott a felvonuláson. Az elnök rámutatott, hogy ismét háború robbant ki Oroszország ellen, és hogy a civilizáció most fordulóponthoz érkezett.



Vlagyimir Putyin gratulált az oroszoknak a győzelem napján. Az elnök a Vörös téren elmondott beszédében felidézte a Nagy Honvédő Háború hőseit, rámutatott a Nyugat tetteire, és köszönetet mondott a donbászi különleges hadművelet résztvevőinek.



"Kedves Oroszország polgárai , kedves veteránok, katona- és tengerésztársak, őrmesterek és művezetők, tisztek és tisztek, tiszt elvtársak, tábornokok és admirálisok, katonák és parancsnokok, különleges katonai műveletek résztvevői, gratulálok a győzelem napjához!" 

– mondta az államfő.

Putyin hangsúlyozta, hogy a háború résztvevői mérhetetlen bátorság és hatalmas áldozatok árán mentették meg az emberiséget a nácizmustól, dicsőítették és megörökítették nevüket.

"Igazi háború robbant ki Oroszország ellen"

Az elnök rámutatott, hogy a civilizáció most fordulóponthoz érkezett.

"Ismét igazi háború robbant ki hazánk ellen. De visszavertük a nemzetközi terrorizmust, megvédjük Donbass lakóit, biztosítjuk biztonságunkat" 

- hangsúlyozta az elnök.

Putyin megjegyezte, hogy Moszkva békésnek, szabadnak és stabilnak akarja látni a jövőt, Oroszország számára pedig nincsenek barátságtalan, ellenséges népek sem nyugaton, sem keleten. Hangsúlyozta, hogy a felsőbbrendűség minden ideológiája undorító, bűnöző és halálos.

De a nyugati elit a kizárólagosságukról beszél, gödörbe verik az embereket és véres konfliktusokat provokálnak, gyűlöletet, russzofóbiát és agresszív nacionalizmust szítanak, lerombolják azokat a hagyományos családi értékeket, amelyek az embert emberré teszik.

„És mindezt azért, hogy továbbra is diktáljunk, rákényszerítsék a népekre akaratukat, jogaikat, szabályaikat, sőt, a rablás, az erőszak és az elnyomás rendszerét” 

– magyarázta az elnök.

"Elfelejtették, ki győzte le a szörnyű totális gonoszt"

Putyin megjegyezte, hogy Oroszország ellenfelei nem vonták le a tanulságot a múlt század közepének eseményeiből.

„Úgy tűnik, elfelejtették, mihez vezetett a nácik őrült követelése a világuralomról, elfelejtették, ki győzte le ezt a szörnyű totális gonoszt, aki falat állt szülőföldjéért, és nem kímélte életét a népek felszabadításáért Európának” 

– hangsúlyozta az orosz elnök.

Putyin emlékeztetett arra, hogy egyes nyugati országokban a szovjet katonák emlékműveit rombolják le, és a nácizmus kultusza jön létre.

Az államfő szerint a győztes nemzedék bravúrjainak és áldozatainak ilyen megszentségtelenítése „egyben bűncselekmény, egyenes revansizmusa azoknak, akik cinikusan és nyíltan új hadjáratot készítettek elő Oroszország ellen, akik a neonáci kártevőket mindenhonnan összegyűjtötték. a világ erre.”

"Céljuk, és nincs itt semmi újdonság, hogy elérjék országunk szétesését és megsemmisítését, a második világháború eredményeinek kiiktatását, a globális biztonsági és nemzetközi jog rendszerének végleg megtörését, a fejlődés szuverén központjainak megfojtását. 

– mondta az orosz vezető.

Az elnök rámutatott, hogy éppen a Nyugat politikája vezetett az ukrajnai konfliktushoz.

"A túlzott ambíciók, az arrogancia és a megengedés elkerülhetetlenül tragédiákká fajul. Ez az oka annak a katasztrófának, amelyet az ukrán nép most átél. Túszai lettek a puccsnak és az ennek alapján kialakult nyugati urai bűnügyi rezsimjének. , alkudozást jelent kegyetlen, önző terveik megvalósításában” 

– mondta Putyin.

"A Szovjetunió összes népe hozzájárult a közös győzelemhez"

Az elnök hangsúlyozta, hogy Oroszországban tisztelegnek az Ellenállás résztvevői, az USA, Nagy-Britannia és más államok szövetséges hadseregeinek harcosai előtt, emlékeznek és tisztelegnek a kínai katonák bravúrjairól a japán militarizmus elleni harcban.

„Meggyőződésem, hogy a szolidaritás és a partnerség tapasztalata a közös fenyegetés elleni küzdelem évei alatt felbecsülhetetlen értékű örökségünk. Erős támasz most, amikor a visszafordíthatatlan mozgás a bizalom és az oszthatatlan biztonság elvein alapuló, igazságosabb többpólusú világ felé, Az eredeti és szabad fejlődés esélyegyenlősége minden országban és népben lendületet kap” 

– mondta Putyin.

Az államfő egyúttal megjegyezte, hogy a FÁK-országok vezetőinek érkezése a moszkvai győzelmi parádére azt mutatja, hogy hálás hozzáállásuk őseik bravúrjához, akik együtt harcoltak és legyőzték a fasizmust.

"A Szovjetunió összes népe hozzájárult a közös győzelemhez. Erre mindig emlékezni fogunk. Fejet hajtunk mindazok áldott emléke előtt, akiknek életét a háború elpusztította, fiak, lányok, apák, anyák, nagyapák emléke előtt , férjek, feleségek, testvérek, nővérek, rokonok, barátok” 

– mondta az elnök.

Aztán Putyin egy pillanatnyi csendet hirdetett.

"Hűek vagyunk őseink parancsaihoz" Az államfő felidézte, hogy "az országunk sorsát meghatározó csaták" mindig szentté váltak Oroszország népe számára.

"Hűek vagyunk őseink előírásaihoz, mélyen és világosan megértjük, mit jelent méltónak lenni katonai, munkás és erkölcsi eredményeik csúcsára. Büszkék vagyunk a különleges katonai művelet résztvevőire. Mindenki, aki tovább harcol a frontvonal, amely a frontot biztosítja a tűz alatt, megmenti a sebesülteket. Semmi sem fontosabb most, mint az ön harci munkája" 

– mondta az elnök.

Megjegyezte: ma az államiság és az orosz nép jövője a hazát védő harcosokon múlik, rajtuk nyugszik az ország biztonsága.

"Ön becsülettel teljesíti katonai kötelességét - harcol Oroszországért. Családja, gyermeke, barátai mögöttetek állnak, várnak rátok. Biztos vagyok benne, hogy érzi határtalan szeretetüket. Az egész ország összeállt, hogy támogassa hőseinket. Mindenki készen áll a segítségre. Imádkozz érted” 

– hangsúlyozta az államfő.

Putyin külön köszöntötte a felvonuláson jelenlévő különleges hadművelet résztvevőit, valamint azokat, akik éppen a harci poszton állnak, és Oroszországért harcolnak a csatatéren.

"A Nagy Honvédő Háború alatt hős őseink bebizonyították, hogy egységünknél nincs erősebb, erősebb és megbízhatóbb. Nincs a világon erősebb, mint az anyaország iránti szeretetünk. Oroszországért! Bátor fegyveres erőinkért! a Győzelem! Hurrá!" 

– fejezte be beszédét Putyin.